Ekstra Bladet - Tipsbladet

HAM SAVNER VI

-

Tjekkiet er et land propfyldt med fodboldtra­dition og en rig historie med verdenskla­ssespiller­e. Vi vaelger at fremhaeve Pavel Nedved på denne plads frem for et vaeld af vaerdige eksspiller­e.

Den nuvaerende naestforma­nd i Juventus, der sidste år ramte de tjekkiske tabloidmed­ier efter en skilsmisse og et forhold til en halvt så gammel kvinde, huskes for sit strålende pasningssp­il og som nøglespill­er for det tjekkiske landshold ved EM 1996, der tabte finalen til Tyskland på det lidet populaere Golden Goal af Oliver Bierhoff.

Indtil da havde Nedved spillet for Sparta Prag - ganske utaenkelig­t i dag at en af de bedste midtbanesp­illere i Europa fik lov at spille i Tjekkiet til en måneds tid før sin 24 års fødselsdag.

Derefter spillede Nedved 13 flotte år i Serie A; først for Lazio, hvor han blev mester, og de sidste otte år for Juventus, hvor han efter Calciopoli må nøjes med at vaere noteret for to titler i de to år umiddelbar­t efter skiftet i 2001. Ballon d’Or-triumfen i 2003 understreg­er klassen.

Nedved tog turen ned i Serie B, blev årets spiller i Tjekkiet seks gange og sluttede sin landsholds­karriere umiddelbar­t efter VM 2006 i en testkamp i august måned mod Serbien og Montenegro­s dengang faelles landshold.

Pavel Nedved kunne bruge begge fødder og blev gennem sin karriere brugt på forskellig­e midtbanepo­sitioner, fordi hans arbejdsrad­ius og gode kondition også gjorde ham i stand til at tage sin del af slaebet defensivt. Han skød også et propert frispark.

”La Furia Ceca” har siddet i bestyrelse­n i Juventus de seneste ti år og er en fast og populaer del af Juventus’ delegation både hjemme i Torino og til udekampe i Italien og resten af Europa. (tbt)

 ??  ?? Pavel Nedved har de seneste 19 år vaeret del af Juventus. Her er han fotografer­et tidligere på måneden til en udekamp mod AS Roma. Foto: Espa Photo Agency/Zuma/ Ritzau Scanpix
Pavel Nedved har de seneste 19 år vaeret del af Juventus. Her er han fotografer­et tidligere på måneden til en udekamp mod AS Roma. Foto: Espa Photo Agency/Zuma/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark