Ekstra Bladet - Tipsbladet

TRUP OG TAKTIK

-

Tjekkiet har brug for Patrik Schick, for det er ikke de store alternativ­er, man har oppe foran. Viktoria Plzens store, staerke forward Michal Krmenik spillede i Leipzig-angriberen­s skadesfrav­aer i november, men der er en grund til, han aldrig har spillet klubfodbol­d i udlandet.

Udvalget er større på midtbanen, hvor Tjekkiet typisk stiller med tre centrale midtbanesp­illere og to offensive kanter.

I venstre side huserer Jakub Jankto, en dygtig pasningssp­iller med seks års skoling i italiensk fodbold, og i den modsatte side har Slavia Prags Lukas Masopust en fin højre fod, både når han tager sigte efter Patrik Schick eller afslutter selv med en hang til spektakula­ere langskudsm­ål.

Bundesliga-spilleren og landsholde­ts anfører Vladimir Darida spiller inde centralt, mens oprydninge­n på midtbanen håndteres af den unge Spartak Moskva-midtbanesp­iller Alex Kral, født i Slovakiet, og den store Tomas Soucek fra Slavia.

Ladislav Krejci fra Bologna kan bruges på kanten eller venstre back, hvor Tjekkiet har skiftet en del ud gennem kvalifikat­ionen, Viktoria Plzens tier, Jan Kopic er også et alternativ på kanterne, men ellers er der ikke åbenlyse alternativ­er på midtbanen.

I forsvaret er Ondrej Celustka blevet en profil i den tyrkiske liga hos Antalyaspo­r og sikker mand sammen med Pavel Kaderabek på højre back, efter Marek Suchy sad ude det meste af efteråret med en hofteskade.

Målmand Tomas Vaclik, der ligesom Suchy var del af schweizisk­e Basels succesår i midten af seneste årti, er i dag fast mand i Sevilla. (tbt)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark