Ekstra Bladet - Tipsbladet

PATRIK SCHICK

-

Født 24. januar 1996 i Prag, Tjekkiet

Ni mål i 22 landskampe, et skifte til Juventus, der blev droppet efter to dumpede laegetjek, fiasko i AS Roma og nu en plads på Bundesliga­ens tophold RB Leipzig; Patrik Schick har haft en karriere med stor haeldnings­grad i op- og nedturene, efter han i midten af sidste årti var en af de mest lovende forwards i verden.

Da AS Roma købte angriberen i august 2017, var han potentielt den dyreste spiller i klubbens historie foran Gabriel Batistuta, hvis ellers alle praestatio­nsklausule­rne blev udløst, men her som 24-årig kaemper den elegante allround-forward for at overbevise om, at han skal have sit lejeophold i Leipzig vekslet til en fast kontrakt.

Med det tjekkiske landshold er der ikke den samme tvivl, der har fyldt meget for angriberen, siden drømmeskif­tet til Juventus fordampede for to et halvt år siden.

Otte mål på to år har gjort landsholde­t til et fristed for angriberen, der også har passet bedre ind i de klare rammer i Leipzig, hvor cheftraene­r Julian Nagelsmann har brugt ham på favoritpos­itionen fremme og gjort en dyd ud af at saette tjekken i situatione­r, hvor han kan få succes efter ture ned på den offensive midtbane og kanten i Rom.

”Han [Nagelsmann] er en af årsagerne til, jeg tog til Leipzig. Jeg kender godt historien om, han allerede var meget taendt på at hente mig, da han var traener for Hoffenheim,” sagde Patrik Schick i et interview med avisen Bild tidligere på måneden.

Til sommer kan Leipzig købe tjekken fri for 215 millioner kroner, men i en gruppe med England, Kroatien og et af playoffhol­dene får Schick rig mulighed for at vise sig frem.

Naeste skridt på landsholde­t er så at score i disse store kampe – efter han vendte den tidlige puljekamp mod Bulgarien med to mål var Schick ikke på tavlen i de øvrige nøglekampe. (tbt)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark