Ekstra Bladet - Tipsbladet

SORTE SKYER OVER SILKEBORG

-

Da Tipsbladet snakkede med tilbageven­dte Kent Nielsen før saesonåbni­ngen med Silkeborg, glaedede den rutinerede traener sig til gensynet med Superligae­n, men han var også realistisk omkring oprykkerne­s muligheder.

”Uanset hvor mange traeningst­imer vi lagde på at dygtiggøre os defensivt, så tror jeg aldrig, at det ville blive helt godt nok, for truppens natur er, at vi er bedre med bold end uden bold. Så vi kommer til at tage nogle chancer,” sagde den gamle landsholds­forsvarer i en snak om at forsvare sig kollektivt.

Det gjorde Silkeborg ikke. Det blev aldrig helt godt nok, tvaertimod gik det helt galt i oprykkerne­s defensiv.

Efter 13 runder havde man lukket 36 mål ind, og først i 14. runde mod Hobro holdt man modstander­en på blot at score en enkelt gang, da det blev 1-1. Siden lukkede Silkeborg efteråret med knap så mange mål imod, omend man endnu ikke har vaeret i stand til at holde nullet, og samtidig manglede scoringern­e i den anden ende, så det endte altså med 10 pauvre point i saesonens første 20 kampe.

Det har betydet, at klubledels­en i januar har kigget efter forstaerkn­inger og også fundet dem på papiret. For den dansktalen­de hollaender Kees Luijckx var en staerk og målfarlig stopper i Sønderjysk­E, indtil han mistede humøret under Glen Riddershol­m,

og Esbjergs Mark Brink er en 21-årig midtbanesp­iller med potentiale og masser af kampe på diverse U-landshold. Desuden er den rutinerede midtbanema­nd Vegard Moberg kommet til fra Nordnorge, mens den målløse angriber (21 Superliga-kampe, 0 mål) Junior Brumado er blevet lånt i Midtjyllan­d.

Men desvaerre for Silkeborg vil det vaere en stor overraskel­se, hvis det viser sig at vaere nok til at klare sig fri af de tre nedrykning­spladser, også fordi man har mistet den klare topscorer Ronnie Schwartz, der smaekkede med døren, da han tog sine 12 ligamål i efteråret med til Herning.

”De mangler ambitioner i Silkeborg. FC Midtjyllan­d vil vaere mester hvert år og investerer også i det. De lader det ikke bare blive ved snakken. Jeg synes ikke, Silkeborg

IF skal vaere sådan en elevatorkl­ub, der rykker op og ned imellem Superligae­n og 1. division. Det er synd, at den gamle storklub ikke bliver vaekket til live. Jeg forstår ikke, at man ikke hentede to til tre staerke navne, da vi rykkede op i sommer. Enhver kunne jo se, at vi ville få det svaert i Superligae­n. Først nu, hvor det er ved at vaere for sent, gør man noget,” sagde Ronnie Schwartz til Midtjyllan­ds Avis i det interview, der ellers vakte mest opmaerksom­hed på grund af nyheden om topscorere­ns fingerede rygskade i januar, hvor han ikke ville i traeningsk­amp af frygt for, at en rigtig skade kunne koste skiftet til den anden ende af Superligae­n.

Han kom af sted, det gør Silkeborg ikke, og så kører elevatoren utvivlsomt ned igen.

 ??  ?? Begrundet bekymring på Silkeborg-baenken. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Begrundet bekymring på Silkeborg-baenken. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark