Ekstra Bladet - Tipsbladet

HVEM TRAEDER ET SKRIDT FREM I BRØNDBY?

-

Det er allerede veldokumen­teret og -debatteret, at Brøndby kommer til at savne målscorere i foråret. Vaek er Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar, henholdsvi­s etter, toer og delt firer på den interne topscorerl­iste, og vaek er maendene bag 73 procent af Superligam­ålene i efteråret (faktisk er det 76 procent, hvis man indregner Paulus Arajuuri, der scorede en enkelt gang, inden han drog til Cypern i sommer). Der er ikke blevet hentet erstatning­er for de offensive profiler, og det er et af forårets store spørgsmåls­tegn i Superligae­n.

Men det er ikke kun målscorere, som er forsvundet. Wilczek var anfører, Kaiser var en spiller, som de andre spillere surrede sig til, når bølgerne gik højt, og Mukhtar havde vaeret laenge i klubben og havde en høj stjerne. Laeg dertil, at kontrakten med den tidligere anfører Johan Larsson ikke er blevet forlaenget, og resultatet er en mangel på ledere. Nu skal andre traede frem og udfylde det hul.

Den mest indlysende er Andreas Maxsø. Den snart 26-årige stopper er efter et halvt år i klubben blevet udnaevnt som ny anfører.

”Han går altid på arbejde for at forbedre sig. Jeg har sjaeldent set noget lignende. Jeg siger til de andre unge mennesker: Hvis du mangler noget inspiratio­n i forhold til, hvad der skal til, så kig på Maxsø. Jeg kan ikke se, hvorfor han skulle holde sig tilbage i kampen om stopper-pladserne til EM-slutrunden,” har sportsdire­ktør Carsten V. Jensen sagt til Ekstra Bladet, og selv om Maxsø naeppe kommer på landsholde­t, siger citatet noget om forsvarere­ns status i klubben.

Jens Martin Gammelby har vaeret en fiasko i Brøndby efter sit millionski­fte fra Silkeborg, men bedømt på traeningsk­ampene ligner han en starter, og han skal tage ansvar og vise, han har en fremtid i klubben. I Silkeborg viste Gammelby, at han har talentet – nu skal han finde stabilitet­en.

Det samme kan siges om to af spillerne på midtbanen. Simon Tibbling og Lasse Vigen Christense­n kom til Brøndby i den flotte 2017/18-saeson, der naer sluttede med et mesterskab, men ingen af dem har siden vaeret lige så gode, som de var i dengang. Skader og formdyk har betydet, at to spillere, der lignede kommende profiler og salgsobjek­ter, end ikke er sikre startere. Aktuelt ligner Vigen den bedste kandidat til startopsti­llingen, men de skal begge hanke op i sig selv, for når de topniveaue­t, er meget vundet for Brøndby. Det kan ikke forventes, at deres midtbaneko­llega Morten Frendrup, der fylder 19 til april, skal vaere en leder, men omvendt har han den rette mentalitet, og med Josip Radosevic fortsat på vej tilbage efter en lang skadespaus­e får han chancen for at spille sig ind som et oplagt valg på midtbanen.

Helt fremme finder vi Mikael Uhre. Brøndby tog en chance ved at hente ham i Sønderjysk­E, for han havde den rette spillestil til Zornigers presfodbol­d, men havde aldrig bevist sig som en stor målscorer. Det har han stadig ikke; nu er problemet bare, at det efter Wilczeks afgang haenger på ham, Simon Hedlund og Samuel Mraz at baere angrebet.

Og så endte vi alligevel tilbage ved det uundgåelig­e emne: Brøndbys manglende målscorere.

 ?? Foto: Thomas Rasmussen/ Gonzales Photo/Ritzau Scanpix ??
Foto: Thomas Rasmussen/ Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark