Ekstra Bladet - Tipsbladet

GAËL CLICHY

-

34 år

I Basaksehir siden juli 2017 33 kampe, 2 mål i denne saeson

Gennem cirka halvandet årti var franskmand­en en dygtig, udholdende og angrebsivr­ig venstre back i først Arsenal og siden Manchester City, men da Pep Guardiola kom til England i 2016, havde han en hård besked med: ”Din karriere ligger nu bag dig,” sagde spanieren til Clichy, der den sommer fyldte 31 år. Det betød bare ikke, at Guardiola ikke havde brug for ham.

”Du har en pligt: Hver dag, til hver traening, i al din opførsel ser unge spillere op til dig, og selv om du ikke føler dig som en ekstraordi­naer spiller, har du spillet mange år i England og vundet trofaeer, så du er noget specielt, og de unge spillere vil se op til dig og opføre sig, som du opfører dig.”

Gaël Clichy har refereret samtalen i et interview med The Guardian, og den blev startskudd­et til hans sidste saeson England, der blev ganske succesfuld. Selv om Guardiola havde erklaeret, at hans karriere var forbi, spillede Clichy 25 kampe i Premier League, og det var flere end i de tre foregående saesoner på Etihad. Men så drog han også videre og skiftede til Istanbul Basaksehir umiddelbar­t før sin 32 års fødselsdag. Her er hans erklaerede mål at vinde mesterskab­et.

”Da jeg ankom hertil, troede jeg, det ville blive nemmere, og at jeg måske kunne slappe lidt af. Jeg sagde til min kone, at det var mine sidste saesoner, så jeg ville nyde det, men jeg arbejder endnu hårdere, end da jeg var i City. Hvorfor? Fordi klubpraesi­denten gav mig alt, og klubben er her for mig. Når man møder folk som dem, ønsker man at give noget tilbage og arbejde så hårdt som muligt. Den tyrkiske liga er ikke så profession­el som den engelske liga, og jeg vil altid huske, hvad Guardiola sagde til mig, så hver dag traener jeg, så gutterne ser op til mig, hvad enten de ønsker at gøre det eller ej. Jeg er nødt til at aendre klubben,” sagde Clichy i Guardian-interviewe­t i 2018.

I sidste saeson gik franskmand­en på grund af skader glip af ni kampe i den tyrkiske liga, men han spillede fuld tid i 24 af de resterende 25. Og i denne missede han de første tre runder af ligaen, men siden har han spillet alle kampe, og i Europa har han ikke misset et eneste minut.

 ?? Foto: Kim Price/Cal Sport Media/SIPA/Ritzau Scanpix ??
Foto: Kim Price/Cal Sport Media/SIPA/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark