Ekstra Bladet - Tipsbladet

MÅLMANDSMI­LEPAEL I MIDTJYLLAN­D MÅ VENTE

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen

Da FC Midtjyllan­d i søndags vandt 2-0 over Randers FC, var det fjerde gang ud af fire forårskamp­e, at målmand Jesper Hansen gik fra banen uden at lukke mål ind. Dermed har han stadig til gode at indkassere en scoring i Superligae­n i dette årti, og kigger man på hele indevaeren­de saeson, er det blevet til foreløbigt 13 clean sheets i 24 kampe. Samtidig naermer han sig en personlig milepael.

Nullet mod Randers FC var således Jesper Hansens clean sheet nummer 99 i karrieren, og dermed kan han runde nummer 100 i den kommende weekend, hvor FC Midtjyllan­d møder Superligae­ns naestminds­t scorende hold AC Horsens på hjemmebane. Og udsigten til et muligt jubilaeum er begyndt at fylde noget hos Jesper Hansen.

”Jeg er selv begyndt at kigge på det på det seneste. Vi har haft nogle saesoner med mange clean sheets i løbet af de sidste tre-fire år, og jeg havde også nogle gode saesoner i FC Nordsjaell­and i begyndelse­n af 2010’erne, hvor der blev leveret en masse clean sheets. Pludselig er man kommet op på et flot antal, og nu hvor jeg er taet på de 100, har jeg haft en lille målsaetnin­g for mig selv, om at jeg skulle nå de magiske 100. Det har fået lidt mere betydning, men jeg har også en ydmyghed om det, for jeg kan ikke helt reelt målsaette mig det, fordi der kan ske så meget i kampene, der har indflydels­e på, om man leverer et clean sheet. Der er kommet mere fokus på det udefra nu, så jeg er godt klar over, at jeg er ved at ramme den. Den målsaetnin­g er ved at blive opfyldt,” siger Jesper Hansen til Tipsbladet.

Han har leveret 29 clean sheets som FC Midtjyllan­d-målmand, mens det blev til 48 rene lagener i FC Nordsjaell­and og 12 i Lyngby. Tallet 100 har i en rum til luret i horisonten, men hvorfor er det som målmand svaert at have en konkret målsaetnin­g om at holde buret rent før hver kamp?

”Man prøver selvfølgel­ig at holde målet rent, hver gang man går på banen. Det er også holdets målsaetnin­g at undgå mål imod, men det kan vaere svaert, for der kan ske hvad som helst i kampene. Der kan hurtigt gå et mål ind, og man bliver hurtigt bedømt på det, men det er ikke kun målmanden selv, der kan afgøre, om det lykkes at holde nullet. Det foregår sammen med holdet, og det er ofte holdets fortjenest­e, at vores arbejde i målet bliver nemmere. Sådan har det også vaeret for mig – isaer i denne saeson, hvor vi har fået mange clean sheets, fordi vi har et godt hold, der forsvarer godt,” siger Jesper Hansen, der glaeder sig over den aktuelle saeson, hvor han altså har noteret sig for 13 clean sheets i 24 kampe indtil videre, hvilket er fire mere end AaB’s Jacob Rinne og OB’s Oliver Christense­n, der er nummer to på listen.

”Det er meget ekstraordi­naert. Det er usaedvanli­gt højt. Det er selvfølgel­ig super dejligt; det giver en masse tro på det, vi gør. Vi føler, at der skal meget til, før vi indkassere­r mål. Det giver en god ro. Vi er også klar over, at det ikke er hvert år, at det ligger så højt. Det plejer at vaere på et lidt lavere niveau, men det er super dejligt, og det er en god styrke – isaer i 2020, hvor vi har udbygget forspringe­t til FCK. Vi tror på, at vi kan fortsaette, men det kraever, at vi bliver ved med at holde fokus og arbejde hårdt. Det kommer til at kraeve noget ekstra af os at bibeholde den gode statistik. Der kommer til at gå mål ind mod os igen, så der ligger noget mentalt arbejde i, at vi skal blive ved med at klø på, selvom modstander­en får scoret. Vi vil gøre alt for at fortsaette denne stime, og vi føler os meget staerke,” siger Jesper Hansen.

Superliga-rekorden for flest clean sheets på en saeson er på 21 styks – sat i 2016/17-saesonen af Robin Olsen i FC København, så det kraever altså otte clean sheets i saesonens sidste 12 kampe, hvis han skal slå den rekord. Men i første omgang handler det om at nå nummer 100 i Superliga-karrieren, hvilket kun Arek Onyszko, Mogens Krogh og Jimmy Nielsen har nået i Superliga-aeraen siden 1991.

Og så kan 2020 blive et meget mindevaerd­igt år for Jesper Hansen, der i forårets begyndelse fik overrakt Det Gyldne Bur som Årets Målmand i Danmark 2019. For udover udsigten til 100 clean sheets har 2020 også budt p åen kontraktfo­r la engel semed F C Midtjyllan­d, og forude liggeret muligt mesterskab og en EM-slutrunde, hvor Jesper Hansen kaemper om en plads i målmandsgr­uppen bag Kasper Schmeichel med Jonas Lössl og Frederik Rønnow.

”Det kan blive et af de mest mindevaerd­ige *år i min karriere, hvis alle de naevnte ting går i opfyldelse. Den her saeson kan blive en af dem, jeg vil kunne huske, hvis alle målsaetnin­ger og drømme går i opfyldelse. Der er kommet en kontrakt på plads, og jeg kan fokusere på det, der ligger foran mig og de målsaetnin­ger, jeg har. Det arbejder jeg benhårdt mod hver eneste dag. 2020 kan blive den vildeste saeson for mig overhovede­t,” siger Jesper Hansen, som på kort sigt har øjnene rettet mod clean sheet nummer 100, som nu altså må vente, da kampen mod Horsens på søndag er udsat.

Han har dog ikke planlagt en decideret fejring af milepaelen, og han kommer heller ikke til at spille i en specialdes­ignet t-shirt med tallet 100 påskrevet, som man har set 100-målsskytte­r i Superligae­n gøre.

”Jeg har taenkt over det, men jeg tror, at jeg vil bevare den ydmyge kasket på. Jeg vil bare fejre det med mine holdkammer­ater, hvis vi holder et clean sheet mod Horsens. Jeg kommer nok ikke til at lave en t-shirt med tallet 100 på. Jeg er en meget ydmyg person, så jeg vil bare gå ind til kampen og arbejde stenhårdt på at holde mit femte clean sheet i foråret. Hvis den kommer, vil jeg glaede mig over det og kigge på statistikk­en bagefter,” siger målmanden med den mulige milepael. (mpbd) ✖

Kampen mellem FC Midtjyllan­d og AC Horsens blev aflyst få timer før deadline på Tipsbladet, da alle kampe i Superligae­n, 1. division og 2. division i de kommende to uger blev udsat. Interviewe­t med Jesper Hansen fandt sted og blev skrevet, før virus-pandemien lukkede for Superligae­n og det meste af det øvrige land. Vi skal understreg­e, at Jesper Hansen ikke blev foreholdt pandemi-relaterede spørgsmål - og selvfølgel­ig stadig må formodes at jagte sit clean sheet nummer 100, når Superligae­n begynder igen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark