Ekstra Bladet - Tipsbladet

NÅR 50 ER FOR TIDLIG EN ALDER TIL AT STOPPE

-

Tipsbladet var på Malta, hvor Stanley Matthews boede. Den 64-årige engelske legende var pensionere­t, men han havde spillet, til han var 50, og han bekraefted­e over for Tipsbladet, at han følte, han stoppede for tidligt. ”Ja, det er korrekt. Det var en fejltagels­e. Men jeg taenkte: OK, 50! Det er maerkeligt, for så oplevede man de nye systemer, hvor jeg kunne have vaeret midtbanesp­iller, hvilket ville have vaeret meget lettere,” sagde den tidligere højre wing, der ikke forstod, hvorfor så mange spillere sagde stop, når de havde rundet 30.

”Jeg ved det ikke. Men – du må ikke tage mig det ilde op, at jeg siger det – en stor del af pressen har en større eller mindre tilbøjelig­hed til at mene, at en spiller er for gammel, og så tror spilleren på det. Men jeg var så heldig at have en far, som stod tidligt op om morgenen og gjorde gymnastik, og han laerte mig en masse.”

”Han stod op og trak mig ud af sengen som 12-årig for at traene med expanders og sjipning, så jeg blev vaennet til, at traening om morgenen før morgenmålt­idet er en af livets skønne ting. Jeg praktisere­r det stadig med 20-25 minutter hver morgen. Jeg står op 06.30, lytter til nyhederne, drikker en kop the med honning, og så traener jeg i haven i op til en halv time med en masse straekøvel­ser. Så drikker jeg endnu en kop the og går i brusebad. For mig er det dagens højdepunkt,” sagde Matthews.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark