Ekstra Bladet - Tipsbladet

SIDEN SIDST / ER DER OVERHOVEDE­T NOGET EM AT JAGTE?

-

H Svor står 30 af Danmarks fremmeste fodboldspi­llere tre måneder før sommerens EM-slutrunde? Det satte Tipsbladet sig for at undersøge i sidste uge, selvom tvivlen om slutrunden set i forhold til den farlige Covid-19-virus var begyndt at boble op. ”Det er et svaert år, Genoa har gang i i bunden af Serie A. Forventnin­gen var en ganske anden, da man købte blandt andre Lasse Schöne og hans to landsmaend Lukas Lerager og Peter Ankersen, og nu spreder coronaviru­ssen Covid-19 så problemer i italiensk fodbold i form af aflyste kampe. Lasse Schöne er en af de mest stabile spillere på holdet, men det er ikke til at sige, hvor meget kaos, de sids temåneder vil byde på i en trup, der igen ha runder p r aes teret efter sidstes ae sons 17. plads ,” skrev undertegne­de Tipsbladet skribents omvurderin­g af Lasse Schönes saeson og s ae son afslutning i Gen ova.

Siden har naevnte virus sat store dele af Fodboldeur­opa i bero eller bag lukkede døre med udsigt til, at turneringe­r snart bliver udskudt på ubestemt tid eller helt afsluttet for 2019/20’s vedkommend­e.

Efter Juventus-spilleren Daniele Rugani onsdag aften blev meldt smittet, tog Inter med Christian Eriksen i truppen torsdag ’de nødvendige foranstalt­ninger’ og indstilled­e sportslige aktivitete­r, og Lasse Schöne, Peter Ankersen, Lukas Lerager samt Simon Kjaer i AC Milan og Udineses Jens Stryger Larsen kommer heller ikke i aktion foreløbig, da Serie A tidligere i denne uge blev sat i bero på ubestemt tid.

I Spanien spiller Daniel Wass, Pione Sisto, Martin Braithwait­e og deres kolleger i La Liga indtil videre bag lukkede døre i to runder, hvilket man dog må formode hurtigt kan veksles til aflysninge­r i stil med i Italien, da der også i flere byer og regioner i Spanien er alvorlige udbrud af Coronaviru­ssen, hvilket blandt andet førte til løftede øjenbryn i Storbritan­nien, da Atlético Madrid onsdag aften havde 3.000 supportere med i Liverpool, alt imens skoler og offentlige institutio­ner i Madrid lukker ned.

Fodbold er også et godt billede på de forskellig­e politiske og sundhedsfa­glige reaktioner i Europa. I Storbritan­nien spilles der til manges forundring stadig kampe for fulde huse, da sundhedsmy­ndighedern­e i modsaetnin­g til de fleste af deres kolleger i Europa indtil videre ikke kan se, at lukning af eksempelvi­s fodboldkam­pe har nogen større effekt på smittespre­dningen. Derfor spilles der indtil videre stadig kampe med tilskuere, med Arsenals aflysning af kampen mod Manchester City tidligere på ugen som den første aflysning, efter Arsenal satte adskillige spillere i isolation som følge af, at Europa League-modstander­en Olympiakos’ ejer Evangelos Marinakis blev testet positiv umiddelbar­t efter et besøg på Emirates. UEFA holder møde per video på tirsdag med repraesent­anter fra alle 55 medlemslan­de, hvor EM 2020 er et af punkterne på agendaen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark