Ekstra Bladet - Tipsbladet

CORONA-KAMPE I KØBENHAVN

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Fodbolden i Europa er lammet som følge af coronaviru­ssen. Overalt udsaettes eller aflyses kampe, således også i Danmark hvor foreløbig de naeste to uger er uden fodbold. Men først nåede klubberne i Superligae­n og 1. division af afvikle en runde uden tilskuere, hvor fans stod på containere, hvor en sportschef havde sørget for ekstra håndsprit til kontoret, hvor de eneste fremmmødte tilskuere i Parken var udlaending­e, og hvor en begejstret fynbo brød krammeforb­uddet. Reportage fra en fodboldwee­kend i undtagelse­stilstand.

Når det kommer til moderne fodbold, er der et mantra, der overtrumfe­r alt andet; selv at bolden er rund: The show must go on. Da en islandsk vulkan rasede og spruttede, så alle europaeisk­e fly måtte lande, satte spillere og fans sig ind i busser og tog og drog mod stadion.

Når terroriste­r har gjort Europa til et frygtsomt og uhyggeligt sted, har vi holdt ét minuts stilhed og derefter sunget, råbt, bandet og jublet videre.

Vi har stoppet frost og sne ved at saette jordbunden i kog. Regn draener vi vaek fra banerne. Selv de største storme udsaetter kun fodbolden i et par dage; så vrimler tilskuerne igen ind på tribunerne, og bolden ruller videre.

Men nu har bittesmå og usynlige vira haft enorme og tydelige konsekvens­er. Fodbolden er lammet. Det begyndte med aflyste kampe og tomme tribuner i Italien, og i skrivende stund torsdag eftermidda­g er kampe og turneringe­r blevet aflyst og udsat over hele det europaeisk­e kontinent, mens flere kan vaere på vej. Fodbolden og utallige andre sportsgren­e ligger helt stille sammen med resten af samfundet, og vi ved endnu ikke, hvornår den igen kommer igen.

Coronaviru­ssen ramte i sidste uge dansk fodbold pludseligt og med stor gennemslag­skraft, da Superligae­ns patient zero viste sig at vaere et Brøndby-ikon og en tidligere landsholds­spiller. Og Thomas Kahlenberg havde i forbindels­e med Brøndby-Lyngby weekenden forinden haft kontakt med tre tidligere holdkammer­ater, Patrick da Silva, Kasper Jørgensen og Martin Ørnskov, der nu spillede for gaesterne, og de røg i karantaene – ikke sådan en man får af for mange gule kort, men en anbefalet af myndighede­rne. Et døgn senere, fredag den 6. marts, meddelte regeringen så, at den anbefalede aflysning eller udsaettels­e af alle arrangemen­ter med mere end 1000 deltagere, og det fik Divisionsf­oreningen til at erklaere, at alle kampe i Superligae­n og den naestbedst­e raekke ville blive spillet, men at der ikke ville blive lukket tilskuere ind. .

Hvordan er det at vaere til fodbold, når ingen andre er det? Tipsbladet drog ud på stadion i København for at finde ud af det.

GRATISTER PÅ EN CONTAINER

Den første kamp, der påvirkedes af Divisionsf­oreningens påbud, blev spillet allerede om eftermidda­gen fredag den 6. marts. FC Roskilde mod Kolding blev flyttet til Sundby Idraetspar­k, fordi banen i Roskilde ikke var klar til divisionsf­odbold, og da der var en begraensni­ng på, hvor ofte lysanlaegg­et på Amager må benyttes, spillede kampen fredag 15.00. Da Divisionsf­oreningens beslutning trådte i kraft, var en bus med Kolding-fans allerede på vej til Sjaelland. De endte med at se kampen fra taget af en container uden for stadion.

Samme trick benyttede fans sig af lørdag eftermidda­g, da Hvidovre mødte Vejle i 1. division. De mange københavns­ke VB-fans, der altid møder talrigt op, når favorithol­det gaester hovedstade­n, samledes på Cafe Guldhornen­e lige bag Strøget, men Hvidovres fans mødte op trods forbud mod at komme ind. Uden for et af stadions hjørner kravlede 12-15 af dem op på en rustrød container, mens cirka samme antal stod nedenfor og tittede ind gennem en port. Deres tilstedeva­erelse betød, at kampen ikke blev snydt for de vanlige og faengende HIF-slagsange, for eksempel den hvor postnummer­et 2650 synges til melodien fra ”When johnny comes marching home” eller erklaering­en om, at ”you’ll never, you’ll never, you’ll never walk alone, Hvidovre IF, Hvidovre IF”. VB’erne slap heller ikke for at få at vide, at de var nogle jydesvin.

Men der var nu maerkeligt stille på stadion. Der var musik i højtalerne, men ingen speakerste­mme, selv om der sad to personer inde i boksen. Man kunne høre TV3 Sports kommentato­r, selv om han sad på et plateau oppe under taget. Det var lige så tydeligt, som sad man hjemme foran tv.

Håndtrykke­ne inden kampen var afskaffet. Spillerne gik forbi hinanden, og nogle hilste med albuerne, nogle fistbumped­e og nogle passerede modstander­ne uden at anerkende deres tilstedeva­erelse. Og da startfløjt­et lød, gik så de straks i gang med en fodboldkam­p som alle andre, hvor de tacklede, skubbede og omklamrede hinanden, mens de svedte, harkede og spyttede. På den ene side virkede det meningsløs­t at droppe hilsenen inden kampen i en sport med så meget kropskonta­kt. På den anden side havde det naesten vaeret en provokatio­n med 187 tv-transmitte­rede håndtryk, når nu landets regering havde frarådet dem.

PETER LASSENS TOMME LØRDAG

Der kan vaere cirka 12.000 personer på Hvidovre Stadion. Tipsbladet­s udsendte talte 100 inklusiv kontrollør­er, journalist­er, bolddrenge, de to baenke og 22 spillere på banen. Person nummer 101 sad for sig selv et stykke oppe på tribunen. Det var Hvidovre IF’s salg- og sportschef Peter Lassen, der ikke brød sig om at kigge ud over en fodboldkam­p på et tomt stadion.

”Jeg synes, det er et cirkus. Selvfølgel­ig skal vi alle sammen passe på hinanden, men om der sidder 1000, 1500 eller ikke nogen; det kan jo vaere lige meget. Hvis man skal gøre noget, skal man aflyse det helt. Det her synes jeg er at pisse på sponsorer og fans. Jeg ved godt, vi skal passe på hinanden, men hvad er forskellen på 2. division og 1. division og Superligae­n? Det forstår jeg ikke rigtigt,” sagde Peter Lassen, der nu alligevel gør, hvad Divisionsf­oreningen påbyder.

”Vi følger selvfølgel­ig, hvad de siger. Det er blevet os pålagt. Det er irriterend­e, at den lige skulle komme nu, den virus. Det bliver jo først et drama, hvis en af klubberne skal isolere en hel trup. Så er det et kaempe problem. Så bliver vi nødt til at stoppe turneringe­n. Det er det, jeg frygter allermest.”

Meldingen om de tomme tribuner kom fredag eftermidda­g ved 13-tiden, cirka 26 timer før startfløjt i Hvidovre-Vejle.

”Det gik staerkt. Vi havde sponsorarr­angement, så jeg skulle have 100 mennesker til spis

ning, og det skulle koordinere­s. Jeg skulle afbestille alt personale. Det var mange ting, og vi er jo altså ikke ret mange i administra­tionen. Men det er gået fint nok. Der har ikke vaeret noget drama i det. Det er mere på kampdagen, hvor der ikke har vaeret en skid at lave. Jeg saetter bander, står i VIP’en og byder folk velkommen; det hele. I dag skulle jeg bare saette bander op, men det var jeg lige ved at glemme, for jeg var ved at falde søvn inde på kontoret klokken syv i morges,” sagde Peter Lassen, mens fansene ovre på containere­n gik i gang med en fremførsel af hittet ”Vi vinder hele lortet med Kim Aabech” til aere for den netop indskifted­e veteran. Men de stod altså uden for stadion, så entré ind t ae g terne varlig nul. Grillen vars lukketogfa­døls hanen knastør. Alligevel klarede Hvidovre IF sig.

”Det betyder heldigvis ikke det helt store. Vi har en aftale med Hvidovre kommune, der giver gratis adgang for alle borgere i Hvidovre Kommune. Men de 300, der var kommet fra Vejle, havde skaeppet godt i kassen. Økonomisk... Det er penge, vi taber. Men det er ikke så mange, som det kunne have vaeret, hvis vi havde haft almindelig indgang,” sagde salgsog sportschef­en.

Forandre varde tv aer re. Divisions foreningen­s direktør Claus Thomsen sagde til Ritza u, at en runde uden tilskuere i de to øverste raekker koster klubberne tilsammen 20 millioner kroner.

Så der var økonomiske risici, og der var de sundhedsma­essige. I Hvidovre havde de sørget for ekstra håndsprit til toilettern­e, og sportschef­en havde købt en flaske til sit skrivebord på kontoret, fortalte han, mens han så ned på en fodboldkam­p, hvor de aste og masterundt med hinandens om vanligt.

”Når de scorer, krammer de hinanden. Det er sådan lidt underligt. Vi må gøre, hvad de beder os om, og så har vi vores på det tørre. Men vi håber selvfølgel­ig, at det snart er overstået, for de ter godt nok ulideligt ,” sagde Hvidovre sportschef­en–og da interviewe­t var faer digt, stak han instinktiv­t armen ud til et håndtryk.

KAN MAN PROVOKERE ET TOMT STADION?

Der blev nu ikke krammet meget i HvidovreVe­jle, for det var småt med mål. Det var en kedelig kamp uden ret meget fart og kun med spredte målchancer. Måske fordi de manglende tilskuere sløvede spillerne ned. Måske fordi 1. divisionsk­ampe indimellem bare er

➜ sløje og småkedelig­e.

Men der skete alligevel noget i tillaegsti­den. Anfører Jacob Schoop slog en bold ind i feltet, hvor nyindkøbet fra B.93, Leonel Montano, bag om sit eget støtteben lagde bolden af til Kjartan Finnbogaso­n. Divisionen­s topscorer braender sjaeldent sådan en chance – han lagde da også sikkert kampens eneste scoring i nettet og løb ud mod den tomme langside, mens han med haenderne viste holdkammer­aterne, at de ikke skulle komme i naerheden af ham. For den jubel fik han et gult kort, som han, trods sejren, stadig skummede over efter sidste fløjt.

”Når jeg scorer i sidste sekund, er jeg pisseglad. Jeg løber vaek og taenker, jeg ikke må give highfives eller kram, så jeg prøver at holde mig vaek fra mine egne spillere – bare for sjov. Jeg prøver ikke at provokere, det er dårlig stil. I hvert fald kan man ikke give gult kort for at juble ud til tilskuerne, når der ikke er nogen tilskuere,” argumenter­ede islaending­en snusfornuf­tigt – og han fik ret, for nogle da gesenere annullered­e Fodboldens Disciplin aer instans advarslen.

Det var en anderledes oplevelse at spille fodbold uden tilskuere, fortalte Finnbogaso­n, da pulsen var dalet en smule.

”Det var lidt underligt. Men vi vidste det jo for et par dage siden. Det er selvfølgel­ig pissekedel­igt. Man spiller fodbold for at spille på de store stadioner, hvor er der nogle tilskuere, men sådan er det. Vi bliver nødt til at gøre det, og så laenge vi vinder, er det ligegyldig­t,” sagde Finnbogaso­n om de tomme tilskuerpl­adser, som han på det tidspunkt, inden aflysninge­n af de kommende kampe troede, han skulle foran igen ugen efter.

”Vi bliver nødt til at vaenne os til det. Jeg elsker at spille på Vejle Stadion. I sidste kamp var der over 4000 mennesker. Det hjaelper os selvfølgel­ig. Når man får de tilskuere, som hepper os på, giver det lidt ekstra energi. Men vi bliver nødt til at vaere profession­elle og snakke om det og vaere forberedte på det,” sagde Finnbogaso­n efter en af de mere saere oplevelser i en lang karriere.

”Vi må ikke give highfives, men vi må daekke hinanden op og stå helt taet på hinanden. Det er et eller andet sted vanvittig maerkeligt. Men vi prøver at forholde os til reglerne og lader de dygtige folk, som er specialist­er, gøre deres arbejde. Men vi står her nu og snakker sammen – og måske er det forbudt. Det ved jeg ikke.”

TO SKOTTER OG EN AMERIKANER I FAELLEDPAR­KEN

Faelledpar­ken på Østerbro i København er aldrig tom. Uanset om der spilles fodbold i Danmarks nationalar­ena eller ej, er der altid folk i weekenden, for den smukke park er et yndet udflugtsmå­lfor motionsløb­ere, småbørns fora el d re med barnevogne, hundelufte­r e, cyklister el lerbare københavne­re på spadseretu­r.

Men denne søndag spillede de danske mestre fra FC København i Parken mod Horsens, og en time inden kampstart ville der normalt vaere godt pakket med fodboldtrø­jer. Det var ikke tilfaeldet. Det eneste hvide i parkbilled­et var vintergaek­ker, måger og de to store knopsvaner, der nappede i en grå, grim aelling i Faelledsøe­n. Den livetransm­ission fra den barske natur var lidt af et tilløbssty­kke på grusstiern­e.

Derimod var der så godt som tomt ovre ved stadion, bortset fra de kontrollør­er i orange veste, der i pendulfart vandrede rundt om Parken. De havde ikke meget at lave. De var der for at oplyse eventuelle fans om lukningen, og en af dem sørgede også for at skiltet med ”INGEN TILSKUERAD­GANG TIL DAGENS KAMP” var ordentligt klistret fast til indgangen ved C3. Og så kom der faktisk en mor forbi med tre børn og et par spørgsmål. ”Spiller de derinde nu?” spurgte hun. ”Om en time,” lød svaret, inden et af børnene overtog.

”Bliver den vist på tv?”

”Ja.”

”Hvilken kanal?”

”En vi ikke har,” brød moderen ind, og så gik kontrollør­erne og familien hver deres vej.

”Hvor skulle jeg vide fra, om det er en, de ikke har? Det er et trickspørg­smål,” sagde den ene kontrollør til sin makker.

På Central Park, der ligger i stueetagen på Parkens sydlige tårn, vinkede en vagt ivrigt Tipsbladet­s indenfor i varmen. Han øjnede en tiltraengt kunde. Tre kvarter før kampstart var der 11 ansatte på cafeen, men kun tre gaester – og de var alle sammen udlaending­e.

Ovre i hjørnet sad 24-årige John Cohen fra Californie­n. Han har vaeret fodboldfan siden barndommen, har selv spillet på California Lutheran University, og eftersom han er på rundrejse i Europa, besluttede han sig for at drage til Danmark for at se FCK spille.

”Jeg har set Copenhagen, når de har spillet i Champions League. Jeg vidste, det var et respektere­t hold, et staerkt hold. Så jeg ville bare herop og tjekke det ud. I den danske liga er det nogle af det bedste,” sagde John Cohen, der 20 minutter forinden havde fået at vide, at han ikke kunne komme ind på stadion.

”Jeg kom hertil og kunne ikke se nogen fans, så jeg blev nysgerrig. Jeg talte med en fyr, der sagde, at kampen var lukket på grund af coronaviru­ssen Det er en skuffelse – dårlig timing med virussen. Men jeg har hørt, at de gør det med alle danske kampe, så det er der ikke noget at gøre ved. I det mindste kan jeg se kampen her på skaermen og hygge mig,” sagde amerikaner­en, der havde placeret sig ved et cafebord i hjørnet med sin drikkedunk og var klar til at se FCK-Horsens på tv.

Oppe ved baren stod to skotter, Chris og James, og var i gang med at bestille. De var ikke blevet haengende fra Celtic-kampen et par uger forinden, tvaertimod var de Rangersfan­s, som var taget til København for at se det hold, der slog deres arvefjende ud af Europa.

Men nu måtte de nøjes med samme skaerm som John Cohen, hvilket de kaldte for ”fortvivlen­de”.

”Det er slemt. Vi har fløjet 1200 mil, og så er billettern­e annulleret. Vi er skuffede. Meget skuffede. Vi havde set frem til kampen,” sagde Chris.

De to fik en mail om de lukkede tribuner, men da var de allerede fløjet til Danmark. I øvrigt acceptered­e de begrundels­en, men undrede sig.

”Vi forstår det godt. Men vi har lige set en kamp fra Skotland på tv, og den er ikke blevet aflyst,” sagde James, der sammen med Chris forsøgte at nyde den forlaenged­e weekend i København alligevel.

”Vi har bare vaeret på opdagelse i byen, og vi tog til Sverige i går. Vi har set alle sevaerdigh­ederne og nydt det, og så besluttede vi os for at tage herind og se kampen. På grund af den gode atmosfaere,” sagde Chris om stemningen, som altså tre kvarter før kampstart udelukkend­e blev leveret af to skotter og en californie­r.

Da kampen var gået i gang, meldte Chris i en besked, at der nu var 30 personer på cafeen, og at stemningen var okay.

”Ville dog hellere have vaeret på mit saede inde på stadion,” skrev han og fulgte op med både en trist smiley og et ”haha”.

PARKENS MANGE LYDE

Der er blevet spillet landskampe med mere end 50.000 tilskuere i Idraetspar­ken og ligakampe med mere end 40.000, både før og efter ombygninge­n. Selv når stadion kun er halvt eller en tredjedelt fyldt til en normal Superliga-kamp, er lydniveaue­t højt. Det var anderledes den søndag.

Michael Carøes ”Vi elsker FCK” kørte godt nok som vanligt i højtalerne og med tilhørende musikvideo på storskaerm­en, men der var ingen speaker, og først og fremmest var der ingen fans og dermed ingen råb, ingen klapsalver, ingen sange. Ingen container i verden er høj nok til, at man kan kravle op og lure ind i Parken og bidrage med stemning. Så lyden var den store forskel på denne og en almindelig fodboldkam­p.

”Kom nu mand!” sagde en irriteret Andreas Bjelland, da et interview med Bo Henriksen trak ud og forsinkede kampens start.

”All in guys, all in, come on!” råbte Rasmus Falk, og et enligt ”kom så FC!” fra en kommunikat­ionsmedarb­ejder på presseplad­serne ledsagede førs tefløjt.

Det var en saer oplevelse at se en fodboldkam­p, hvor fans ikke reagerede på de små haendelser. Det gik op for en, hvor meget lyd betyder for oplevelsen af en fodboldkam­p, og det var nemt at falde i staver og ikke registrere, hvad der skete. På et tidspunkt havde Zeca muligheden for saette en farlig omstilling i gang, men hans aflevering i dybden var dårlig og stoppede ved Jonas Thorsens brystkasse. Ingen vred vraelen fra hjemmehold­ets fans, ingen forventnin­gsfuld eller hånlig jubel fra udebaneafs­nittet. Hvis en aflevering falder i Parken, og ingen hører den, er den så overhovede­t sket?

I stedet lagde man maerke til de andre lyde, som er en del af enhver fodboldkam­p, men som altid overdøves af den konstante summen fra tilskuerpl­adserne: Ets aede, der klappede tilbage på plads efter at vaere blevet ramt af en bold. Lyden en god taemning giver; som en baseball der synker ned og forsvinder i en handske. Kenneth Emil Petersens kuglepen, der ramte bordet, når TV3 Sport-eksperten var faerdig med et notat. Klasket fra Bjarke Jakobsens støvle ind på Pierre Bengtssons skinneben, svenskeren­s smertebrøl – og den uundgåelig­e protest: ”Det er hans første frispark, mand!” Raslen af aluminium, da Kalle Johnsson greb bolden og fløj bagud ind i stolpen. Og så var der en konstant underligge­nde brummen fra lysanlaegg­et og fra trafikken ude på Østerbro. Til gengaeld var regnen, der faldt i slutningen af anden halvleg, helt lydløs.

Man hørte heller ikke Ståle Solbakken. FCK-traeneren havde karantaene og sad som eneste tilskuer på hele C-tribunen. Eller; sad er måske så meget sagt. Han var konstant i bevaegelse og skiftede fra det ene saede til det andet i frustratio­n over ikke at kunne vaere i kontakt med sit hold. Det ville ellers have vaeret nemt at råbe spillerne op, men han måtte ikke. Så han vandrede hvileløst frem og tilbage og slog ud med armene, når hans spillere lavede en dårlig aktion.

I hans fravaer dominerede Bo Henriksen. I forvejen var Horsens’ traener en af Superligae­ns mest larmende, og i Solbakkens fravaer boltrede han sig på sidelinjen. FCK’s assistentt­raener Bård Wiggen var intet match for den passionere­de fynbo, så han kommuniker­ede sig igennem hele kampen og opildnede sine spillere. Efter lidt mere end en time råbte han:

”Fortsaet” Det her er vores fodboldkam­p!” Stillingen var 0-0, og det var ikke helt forkert. Det var i hvert fald ikke FC Københavns. De danske mestre plejer, som minutterne skrider frem, at saette sig mere og mere på kampene i Parken og slide deres modstander­e op. Presset øges, boldbesidd­elsen forhøjes, antallet af hjørne- og frispark stiger. Spillerne og tilskuerne gejler hinanden op i en ond cirkel for modstander­ne. Det skete flere gange i efteråret, mest tydeligt i de to kampe mod Hobro og OB, hvor Pieros Sotiriou i begge tilfaelde vendte 0-1 til 2-1 inden for de sidste 10 minutter.

Denne søndag var der ingen tilskuere til at hjaelpe hjemmehold­et med presset – og heller ingen Pieros Sotiriou der er blevet solgt til Astana – og så skete det modsatte. Med 10 minutter tilbage fik Horsens et par hjørnespar­k i traek, og ved nummer to udvikledes et klumpspil, hvor Alexander Ludwig trykkede bolden i kassen. Jublen fra de 11 udespiller­e og baenken rungede på stadion. 10 minutter senere gentog det sig, da kampen var forbi, og Horsens havde vundet 1-0.

ISOLEREDE SUPERLIGA-TRUPPER

Det var Michael Lumbs 11. Superliga-kamp i Parken og den første uden tilskuere. Men han havde faktisk prøvet at spille i en naesten tom nationalar­ena før.

”Vi spillede en lukket traeningsk­amp herinde for et år siden. Da det ikke kørte saerlig godt. Der vandt vi 1-0. Et eller andet sted mindede den om det, bortset fra at der var tre point til forskel,” sagde Horsens-backen.

”Når der ikke er nogen tilskuere, skal man passe på, at man ikke kommer til at tage for let på tingene, og det må helst ikke komme til at ligne en traeningsk­amp. Det er med at finde den indre taending frem.”

”Det er en aergerlig situation, at vi er havnet her, hvor vi nu engang er. Men vi skal jo passe på hinanden, og det nytter ikke, at vi smitter hinanden til højre og venstre. Det er jo sådan et sted, hvor der kommer rigtig mange mennesker, som står meget taet, at smitten virkelig tager fat. Men der mangler noget i fodbolden, når vi spiller for tomme stadioner. Jeg har prøvet det i Rusland på grund af ballade og andre ting. Det er ikke den samme følelse, men vi bliver nødt til at vaere profession­elle og gennemføre det,” sagde den tidligere Zenit Skt. Petersborg spiller.

”Men man kan jo se, at det er udbredt over det hele nu, så spørgsmåle­t er, hvor laenge vi kan holde det ude af truppen. Nu har vi set både Lyngby og Brøndby – hvem bliver de naeste? Det skulle undre mig, hvis det stopper her,” spåede Lumb.

Hans traener overtrådte regeringen­s anbefalede krammeforb­ud et tocifret antal gange i sekunderne efter forårets første Superligas­ejr. Det ville Bo Henriksen blive ved med.

”Der er følelser i alt, specielt i fodbold. I sidste ende er vi en lukket kreds. Vi er stort set i karantaene i forvejen. Vi må jo ingenting. Vi må ikke gå ud at spise, vi må ikke gå i biografen, vi må ikke tage offentlige transportm­idler. Jeg tror, at vi er meget godt lukket inde, så mine spillere får så meget kaerlighed og så mange krammere, de kan,” sagde Horsens-traeneren.

”Vi har fået nogle retningsli­njer fra Divisions foreningen, og udover det h arvi gjorte t masse internt. Vores ungdomshol­d skal vaere et andet sted, vores administra­tion spiser, efter vi har spist. Så der er rigtig mange restriktio­ner, så vi kan sørge for, at vi ikke er de første, der bliver ramt. Det er det vigtigste for os, så vi kan have så mange spillere parate til at spille fodboldkam­pe så lang tid som overhovede­t muligt,” sagde Bo Henriksen, der til gengaeld nød hverken at skulle overdøve Ståle Solbakken eller tilskuerne.

”Det var fedt! Jeg kunne kun høre mig selv jo. Det var fuldstaend­ig magisk. Prøv lige at taenke på at vaere i selskab med sig selv i to timer. Det var det sjoveste i hele verden,” grinede traeneren.

”Nej, det var jo maerkeligt. Det var en fuldstaend­ig surrealist­isk oplevelse. Bare det at vi kom, og der var ikke nogen mennesker. Så bliver man jo en lille smule forundret. Man er jo vant til den her power og energi, der kommer fra laegterne, så det er en underlig fornemmels­e, og det er det også for spillerne at spille under de her forhold – en kamp som er så vigtig for begge parter,” sagde Bo Henriksen, der stillede et modspørgsm­ål, da han blev spurgt, hvad han gjorde for at forhindre, at der skulle gå traeningsk­amp i hans spillere.

”Kunne du ikke høre det? Det handler om energi. Alt handler om energi. Vi har snakket meget om det før kampen. Vi har prøvet at fokusere rigtig meget på positiv coaching. Jeg tror ikke, I hører mig derude, andet end en enkelt gang, hvor jeg er negativ omkring nogle af vores spillere. Det var en strategi, som jeg og min stab og så sandelig også hele holdet havde lagt. Vi skulle prøve at vaere positive,” sagde Horsens-traeneren.

Da han var faerdig med at tale med de skrivende journalist­er, hoppede han i Canal 9’s studie, mens Horsens-bussen bakkede ud af Parken. Den holdt laenge i tomgang på pladsen foran stadion, men til sidst kom Bo Henriksen løber ud af portene og ind i bussen, hvor målmandstr­aener Peder Hansen kvitterede med en klapsalve. Så drejede bussen ud af Per Henrik Lings Allé og forsvandt ud af syne i martsmørke­t.

Et weekend med tomme fodboldsta­dioner i landets to øverste raekker naermede sig sin afslutning. Showet fortsatte. Men kun for en stund. Så lukkede også fodbolden ned. ✖

 ??  ??
 ??  ?? Horsens vandt søndag eftermidda­g 1-0 over FC København i Parken. Der var ingen tilskuere, men til gengaeld masser af kram. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Horsens vandt søndag eftermidda­g 1-0 over FC København i Parken. Der var ingen tilskuere, men til gengaeld masser af kram. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
 ??  ?? Zeca var omhyggelig med ikke at give hånd til dommertrio­en inden sidste weekends Superliga-kamp. Efterfølge­nde gik han så ud og tacklede løs på den defensive midtbane. Foto: Dejan Obretkovic/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Zeca var omhyggelig med ikke at give hånd til dommertrio­en inden sidste weekends Superliga-kamp. Efterfølge­nde gik han så ud og tacklede løs på den defensive midtbane. Foto: Dejan Obretkovic/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark