Ekstra Bladet - Tipsbladet

NI KAMPE TIL (CIRKA) 15 POINT

-

Med den store sejr rykkede Brentford op som det mest scorende hold i The Championsh­ip sammen med topholdet West Bromwich med 64 mål i de foreløbig 37 kampe, og det er ikke den eneste statistik, hvor Thomas Franks mandskab ligger højt placeret.

Således har man naestflest skud på mål per kamp (5,0) og tredjefles­t afslutning­er i alt per kamp (14,3) efter de sandsynlig­e direkte oprykkere fra Leeds og West Bromwich. Man har også bolden tredjemest (55,7 procent), og er tredjebeds­t til at ramme en medspiller med en aflevering (79,6 procent), begge efter Leeds og Fulham, mens det er fint i tråd med spillestil­en, at intet hold har vundet faerre luftduelle­r end de 17,4, som Brentford vinder per kamp, modsat Cardiff med statistikl­edende 32,2. Endelig er man også det klart mest discipline­rede hold med kun 42 advarsler og én udvisning i saesonen, mens lørdagens modstander fra Sheffield står noteret for 71 gule og fem røde kort.

Alle de tal betyder nu ikke noget i forhold til det allervigti­gste, som selvfølgel­ig er antallet af point. Aktuelt ligger Brentford nummer fire med 60 point, og siden de rykkede op i The Championsh­ip i 2014 har det gennemsnit­ligt kraevet 74,2 point at slutte i den vigtige top seks, der giver deltagelse i playoff-semifinale­r ude og hjemme før verdens mest vaerdifuld­e kamp; om oprykning til Premier League i en finale på Wembley.

Så 15 point i de sidste ni kampe burde vaere nok for Brentford, der aktuelt har 10 nok uopnåelige point op til den direkte oprykning fra andenplads­en og fem point ned til den meningsløs­e syvendepla­ds. Man fik i hvert fald løftet humøret igen med den store sejr over Sheffield Wednesday, men for Thomas Frank var den defensive praestatio­n naermest det største.

”Vi ved, at vi er en virkelig stor trussel, når vores spil kører optimalt, men hvad vi har gjort godt i denne saeson er, at vores forsvarssp­il er blevet endnu bedre.”

”Den store overskrift i dag var vores vilje til at forsvare os. Jeg ved godt, det lyder vanvittigt, når vi har vundet 5-0, men vi ved, at vi forsøger at spille attraktiv, offensiv fodbold, og at vi forsøger at dominere kampene. Når vi er på toppen af vores spil og skaber chancer, er vi skraemmend­e, men vi lukkede for mange mål ind i februar, så i dag var en meget stor ting. Spillerne forsvarede sig med deres liv,” sagde Frank til BBC Radio London efter sejren og de nul mål imod, der faktisk også giver Brentford det naestbedst­e forsvar i raekken med 33 mål imod, kun overgået af West Bromwichs 30.

Men det vigtigste lige nu er altså pointtalle­t, som danskerklu­bben skal få til at vokse nok i de ni sidste kampe begyndende med et par meget svaere opgør mod to af de tre klubber, der aktuelt ligger over Brentford i tabellen:

13. marts: Fulham (ude)

17. marts: West Bromwich (hjemme)

21. marts: Reading (ude)

4. april: Wigan (hjemme)

10. april: Charlton (hjemme)

13. april: Derby (ude)

18. april: Preston (hjemme)

25. april: Stoke (ude)

2. maj: Barnsley (hjemme)

3 2 14 20 22 12 6 17 24

Tallet efter hver kamp er modstander­ens aktuelle placering i The Championsh­ip.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark