Ekstra Bladet - Tipsbladet

TRUP OG TAKTIK

-

Stjernerne Gareth Bale og Aaron Ramsey springer i øjnene, men Wales-truppen rummer mange spillere fra fine klubber i primaert England. Landstraen­er Ryan Giggs er i gang med et generation­sskifte, og derfor vil der vaere rutinerede alternativ­er uden for holdet. Folk som 32-årige Chris Gunter fra Reading og den 35-årige ex-anfører Ashley Williams fra Bristol er således ikke blandt de foretrukne startere laengere, selvom begge har mere end 80 landskampe på cv’et. Wales holder dog stadig fast i Wayne Hennessey i målet, mens der er yngre kraefter i forsvaret i form af 22-årige Roberts, 22-årige Megham og blot 19-årige Ampadu fra RB Leipzig, der trods sin alder allerede har ni landskampe under baeltet og startede inde i naesten alle kvalifikat­ionskampe.

Midtbanen taeller staerke navne med Bale, Ramsey og Joe Allen som erfarne profiler, mens David Brooks fra Bournemout­h også banker på til en startplads.

Helt fremme mangler Wales nogle staerkere alternativ­er, hvilket den pauvre målhøst i kvalifikat­ionen også vidner om. Kieffer Moore er ikke en topangribe­r, og derfor skal målene saerligt komme fra midtbanen. Og selvom Giggs ikke er naer så defensivt indstillet som forgaenger­en Chris Coleman, der praktisere­de en 5-3-2-opstilling, ligger Wales’ styrker stadig i det kollektive forsvar, der kun lukkede seks mål ind i otte kampe, men til gengaeld også blot kom på måltavlen 10 gange i kampene mod Kroatien, Slovakiet, Ungarn og Aserbajdsj­an.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark