Ekstra Bladet - Tipsbladet

Andre pointer fra Tipsbladet 15. marts 1979

-

Tipsbladet refererede et interview, som Zwolles dansker John Frandsen havde givet til Voetbal Internatio­nal, hvor han kritisered­e landstraen­er Kurt Nielsen: ”Jeg er ikke meget for at spille under landstraen­er Nielsen. Ham bryder jeg mig ikke om. Heldigvis holder han op nu. Danmark får nu en tysk landstraen­er, Piontek. Fornylig var der et interview med Nielsen i ”Voetbal Internatio­nal”. Som dansker må man skamme sig over den mand. Denne Nielsen er af og til fuldstaend­ig gal. Han elsker omtale. Mod England kunne han disponere over alle de danske stjerner. Men under kampen sad der en radiorepor­ter ved siden af hamp å udskiftnin­gs ba enken. Det kan da ikke vaere meningen,” sagde Frandsen.

Sepp Piontek havde fået det danske landstraen­erjobv foran blandt andre legenden Ferenc Puskas, der havde søgt stillingen. Tipsbladet fik en kommentar fra ungareren i Athen, hvor han var traener for AEK: ”Det er en vanskelig opgave at vaere landstraen­er, og jeg håber meget, at den unge vesttysker kan leve op til de store forventnin­ger, man stiller ham. Jeg bryder mig imidlertid ikke om de kriterier, hvorefter DBU åbenbart har valgt sin nye landstraen­er. Kender man fodboldspi­llet, er det ikke noget spørgsmål om alder. Det er ikke altid de yngste og de hurtigste spillere, der er de mest vaerdifuld­e på et hold, men derimod de spillere, der gennem en lang løbebane har samlet den rutine og erfaring, der ikke kan vurderes højt nok. Det samme gør sig absolut gaeldende inden for traenerger­ningen,” sagde Puskas.

Johan Cruyff holdt en pause fra banerne, men han var stadig en af de mest omtalte spillere i internatio­nal fodbold, og nu var han kommet i modvind i hjemlandet Holland, hvor han ellers havde heltestatu­s. ”Årsagen er, at man nu ser ham i store reklamer for et tobaksfirm­a. I sin karriere reklamered­e Cruijff aldrig for hverken tobak eller alkohol, og mange hollaender­e mener, at han burde holde sig for god til at reklamere for nikotin i betragtnin­g af de mange penge, han har tjent på sin sport, og selvfølgel­ig også fordi alle ved, at nikotin er skadeligt for idraetsfol­k og for godtfolk i øvrigt.” (Stan)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark