Ekstra Bladet - Tipsbladet

Hvis der ikke kan spilles, er det FCM og Liverpools mesterskab­er

- Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Hvad skal vi stille op med Superligae­n, Premier League og de andre klubturner­inger, der nu er sat på pause? Man skal have fast adresse på en anden planet eller i en autoritaer stat som Tyrkiet eller Hviderusla­nd (i begge lande spilles der videre) for at tro, ligaer Superligae­n og Premier League lige straks begynder igen, og at fodbold bare kan fortsaette med et par ekstra sundhedsfo­ranstaltni­nger, når virus-epidemien buldrer gennem Europa, og dødstallen­e snart også bliver firecifred­e uden for Italien.

EM 2020 blev i denne uge til EM 2021, og det sker ikke mindst for, at de nationale ligaer får en chance for at blive spillet faerdig til maj og juni.

Jeg håber så meget, det bliver virkelighe­d, ikke på grund af fodboldspi­llet men fordi det betyder, at epidemien er bremset op, hvilket kan vaere lidt svaert at tro på i disse dage, hvor verden går i undtagelse­stilstand, og presset på hospitaler­ne stiger eksponenti­elt.

For Superligae­n og de andre ligaer er det oplagt, man gerne vil spille saesonen faerdig på den ene eller anden måde, eksempelvi­s med faerre kampe eller slutspil. Det er sportsligt at foretraekk­e frem for at tage den nuvaerende stilling, og det er at foretraekk­e økonomisk. Ligesom mange af os i disse dage taenker over, hvordan vores privatøkon­omi, vores virksomhed­ers og vores samarbejds­partnere økonomi skal haenge sammen ved en langvarig nedlukning, er det fuldstaend­ig legitimt, at klubberne også gerne vil spille kampe og have nogle tv-penge i kassen, de ellers naeppe får. Det er ikke grådighed, det handler for mange om overlevels­e.

Hvis epidemien bider sig fast, og myndighede­rne ikke åbner for fodbold før til sensommere­n eller efteråret, bør man i Danmark og Storbritan­nien kåre FC Midtjyllan­d og Liverpool til mestre.

Jeg forstår udmaerket, det kan virke forkert, når turneringe­rne ikke er faerdige, og i lande, hvor mesterskab­skampen er taet, er det naeppe en god løsning. Der findes ikke en model, der fungerer for alle 55 fodboldlan­de i Europa, det må vaere op til hver enkelt land at traeffe sit eget valg.

Det er subjektivt, men ingen ved deres fulde fem argumenter­ede før indstillin­gen af ligaerne for, at FC København og Manchester City var på nippet til at indhente FC Midtjyllan­d og Liverpool.

Jeg er ikke tilhaenger af dansk ishockeys model, hvor man har lukket saesonen og sagt, der ikke findes en mester, efter der er spillet 42 runder i grundspill­et.

De andre klubbers fans kan, helt rimeligt, saette deres egen fodnote ved 2020-mesterskab­er til FCM og Liverpool, men viser situatione­n sig at vaere helt umulig i de kommende måneder, er denne løsning bedre end at skylle en hel saeson ud.

Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/ blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook. com/tipsbladet

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark