Ekstra Bladet - Tipsbladet

Fodbold holder pause – Sådan fortsaette­r Tipsbladet

-

Onsdag fortalte Divisionsf­oreningen og DBU det, som de fleste havde regnet ud i forvejen: Superligae­n og al anden organisere­t fodbold i Danmark er sat på pause i ubestemt tid på grund af den virus-epidemi, der i disse dage accelerere­r i vores land og store dele af verden. Selv hvis Superligae­n havde fundet et snørklet juridisk argument for, man med helt saerlige foranstalt­ninger kunne spille videre (og jeg tvivler på, det argument eksisterer), kunne man ikke under nogen omstaendig­heder have fortsat.

Fodbold er en integreret del af mange danskeres liv, og hvis man nogensinde vil se sin omverden i øjnene igen, kunne man naturligvi­s ikke blaese på al etik og moral og spille en runde eller to til, indtil spillerne og traenerne gjorde oprør.

Det er de taet på at gøre i Tyrkiet og Australien, og det er for mig fuldstaend­ig ubegribeli­gt, man ikke har lukket ned sammen med de øvrige topligaer – i Tipsbladet i dag finder du blandt andet et interview med Jakob Poulsen, der spiller for Melbourne Victory og mildest talt ikke forstår de australske myndighede­rs staedige insisteren på, man kan spille videre.

Det bliver skønt at få fodbold tilbage, og det kribler i kroppen for at komme ud, når man kan dufte naboerne klippe deres graesplaen­er her i det tidlige forår, og der ikke laengere er baelgmørkt klokken halv fire.

Så, hvorfor fortsaette­r Tipsbladet med at udkomme, når undertegne­de chefredakt­ør støtter lukningen af Superligae­n og alle andre turneringe­r?

Det er der flere forklaring­er på.

Først og fremmest ser vi det som vores journalist­iske pligt at fortaelle, hvad der sker i vores del af samfundet.

Jeg er helt med på, at det kan lyde højstemt og selvcentre­ret, men vi mener, den rolle er endnu vigtigere nu end i hverdagen. Vores forhold til spillet som fans, og ikke mindst den profession­elle branche omkring spillet, er under pres, og det er vigtigt, vi og vores kolleger følger udviklinge­n og stiller de kritiske spørgsmål om spillets fremtid, som vi gør i flere artikler i dagens udgave, og som vi vil fortsaette med at gøre i de kommende uger og måneder.

Som ansvarlig arbejdspla­ds følger vi myndighede­rnes råd om så vidt muligt at arbejde hjemmefra og i øvrigt minimere den fysiske kontakt til andre mennesker, og at holde fysisk afstand, når vi er ude på opgaver, opgaver som vi i videst muligt omfang vil løse per telefon og digital kommunikat­ion, selvom vi allerede savner at se vores kilder i øjnene.

I distributi­onen af Tipsbladet, som jo foregår via Ekstra Bladets trykte udgave om fredagen, bliver der taget de nødvendige forhåndsre­gler for, at smitten ikke spredes.

Og så er der ikke mindst en masse historier, vi enormt gerne vil fortaelle jer.

I efterhånde­n mange år har vi i Tipsbladet­s trykte udgave ikke defineret os som et nyhedsmedi­e, der står og falder med den seneste og den kommende spillerund­e.

Jeg ville elske, hvis vi i dag som planlagt kunne laegge op til sidste og afgørende runde i Superligae­ns grundspil, og at vi kunne fortaelle om faerøsk fodbold anno 2020 og det danske landsholds terminsprø­ve forud for EM 2020.

Nu fortaeller vi i stedet om den ny, barske virkelighe­d i Superligae­n og internatio­nal fodbold.

Men der er også plads til et gensyn med en Per Høyer Hansen-artikel fra en traeningsk­amp mellem Danmark og Liverpool i 1987, og et kig på, hvorfor det norske landshold ikke laengere er så fortabt, som det har vaeret.

I de kommende uger vil I få flere temaer, gode laeseoplev­elser og tilbagekig på fodboldhis­torien, som vi får bedre plads til end i et normalt, hektisk forår. Selvom vi allerede savner mesterskab­skampen, nedrykning­sdramaer og fodbold fra allerøvers­te hylde i Champions League og til sommerens nu aflyste EM, og selvom det bliver barsk at følge virussens haergen og effekterne i fodboldver­denen i de kommende uger, er alt på plads til, at vi leverer nogle gode udgaver af Tipsbladet til jer.

Vi tilpasser Tipsbladet til den ny virkelighe­d i de kommende uger.

Før der er overblik over situatione­n, giver det for eksempel ikke mening at komme med spiltips fra de meget få turneringe­r i verdens yderste afkroge, der stadig er åbne, eller bringe oversigter over kampe, der ikke bliver spillet.

Vi håber, at du, dine naermeste og Danmark sammen med resten af verden kommer så godt som muligt gennem den meget svaere tid, der venter. Og har du spørgsmål, kommentare­r eller idéer til, hvad du gerne vil laese om i den kommende tid, er du mere end velkommen til at skrive til mig på tba@tipsbladet.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark