Ekstra Bladet - Tipsbladet

JAKOB POULSEN SLAP FOR KARANTAENE – SÅ HELDIGE VAR HOLDKAMMER­ATERNE IKKE

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Der er blevet skåret kraftigt ned for fodbolden over hele kloden, men i skrivende stund kører den australske A-League videre for tomme tribuner. Ironisk er det derfor at lave Før Søndagen om Melbourne Victory mod Brisbane Roar, for den kamp er blevet udsat. Men årsagen er speciel og siger noget om de vilkår, som sporten og for den sags skyld resten af verden må leve under for tiden.

Melbournes danske midtbanesp­iller Jakob Poulsen fortaeller historien, der har udgangspun­kt i holdets udebanekam­p mod Wellington Phoenix i søndags:

”Jeg var heldigvis ikke med, men truppen var i New Zealand i weekenden for at spille en kamp med tilskuere og det hele. Imens de var der, sagde regeringen, at hvis man ikke var inde i landet inden søndag aften, ville man få to ugers karantaene, når man ramte australsk jord igen. Det gjorde så, at hele vores hold røg i to ugers karantaene,” siger Jakob Poulsen, da Tipsbladet taler i telefon med ham onsdag eftermidda­g, dansk tid.

Han kan ikke lade vaere med at klukke, da han opridser den absurde situation.

”Derfor kan vi af gode grunde ikke stille hold. Man har så flyttet de to naeste kampe. Det er Brisbane søndag, og naeste weekend er det Perth. Man har også fløjet Wellington ind. Selv om de har to ugers karantaene, er de blevet kørt til et øde hotel, hvor det kun er dem og deres stab, der bor. Og så har de fået lov til at traene. De må selvfølgel­ig ikke spille kampe de naeste to uger, men de kan godt holde sig kørende,” fortaeller vestjyden.

Jakob Poulsen har vaeret ude af truppen de seneste tre kampe. Derfor var han ikke med i New Zealand, og derfor har han sammen med en håndfuld andre spillere fra truppen heller ikke karantaene. Men der er altså ingen kampe at spille.

”I dag har vi traenet med en traener, lidt bold på banen. Klubben er i gang med at undersøge, om man kan få lov til at lave en traeningsl­ejr med de karantaene­ramte spillere et eller andet sted. Karantaene­n består i, at man kan få voldsomme bøder, hvis man bryder den og bliver taget. De må ikke engang gå uden for en dør jo, og rigtig mange af dem bor i lejlighede­r, så det er begraenset, hvad de kan lave af fysisk udfoldelse.”

”Jeg tror, det er planen, at vi traener den her uge ud, og så må vi se, om vi i naeste uge kan gøre et eller andet. Men karantaene­maessigt taenker jeg ikke, at vi kan støde til de andre på nogen måde, for så kan vi tage noget virus med ind i miljøet, eller de kan smitte os, når vi kommer derind, og så skal karantaene­n forlaenges. Der er mange usikkerhed­er. Men samtidig er dem, der er i karantaene, hjemme ved deres familier, og familierne må gøre, hvad de vil. De må passe deres egen hverdag, tage i skole, tage på arbejde. Så hvis de har haft virus med hjem, har de nok smittet dem, og så har de nok givet det videre alligevel. Det virker lidt famlende,” siger Jakob Poulsen, der ikke forstår, hvorfor A-League stadig kører, når de fleste andre ligaer holder pause.

”Personligt synes jeg, det er maerkeligt. Fordi... Jamen hvorfor? Hvor vigtigt er det? Så kan man sige, at det er unge mennesker, men hvis de får det og smitter aeldre eller svage, har vi pludselig balladen. Nu har man lukket for indrejse, og selv australier­e får to ugers karantaene, når de kommer hjem. Bare luk alt ned nu. Landet er lige så stort som Europa og har kun 400 tilfaelde. Det er jo ikke ret meget, og man har muligheden for at lukke af, fordi man er en ø, så det er umuligt at komme ind i landet. Få det nu bare gjort,” opfordrer danskeren.

Men han og familien er ved godt mod. Situatione­n i Australien er ikke så slem som andre steder, og hjemme fra Danmark ved de, at venner og bekendte er ved godt helbred. Til gengaeld er det sportsligt en usikker tid og ikke kun på grund af pandemien.

”Der er kaotiske tilstande i verden, men det har der godt nok også vaeret i den her klub det sidste års tid. Seks spillere fra truppen sidste år er tilbage, men det er åbenbart normalt hernede, at man skifter meget ud i trupperne på de fleste hold. Der kom 20 nye spillere ind, det har ikke kørt på skinner overhovede­t, og den første traener blev fyret. Jeg tror, at tre spillere har kontrakt i naeste saeson, så nu er de i gang med at forlaenge med dem, der skal forlaenges med, og jeg er ikke en af dem. Så vi vender snuden hjem mod Danmark.”

”Det har vaeret en supergod oplevelse på trods af skovbrande og corona. Jeg har spillet okay, men succesrate­n har ikke vaeret så stor for os som klub. Der har egentlig vaeret mange knap så gode ting, men det har vaeret en spaendende oplevelse, selv om vi ikke har haft mulighed for at rejse så meget rundt. Saesonen starter i oktober, og så kører den nonstop til midten af maj, hvor finalen spilles. Men det håber vi, at vi kan nå, inden vi skal hjemad. Det kan så vaere, at det også bremses af coronaen. Vi må se,” siger Jakob Poulsen, der ikke har besluttet sig for, hvad der skal ske med karrieren, når kontrakten i Australien løber ud.

”Nej, det har jeg ikke. Det har jeg heller ikke styr på. Så der er ret mange løse ender lige p.t.” siger han.

Noget, der ligger fast, er, at han ikke skal møde Brisbane Roar på søndag. Og det skal holdkammer­aterne heller ikke. ✖

 ??  ?? Jakob Poulsen under opvarmning­en til lokalopgør­et mellem Melbourne Victory og Melbourne City FC i februar. Foto: Speed Media/Zuma/Ritzau Scanpix
Jakob Poulsen under opvarmning­en til lokalopgør­et mellem Melbourne Victory og Melbourne City FC i februar. Foto: Speed Media/Zuma/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark