Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN HALVLEG MED REDAKTIONE­N

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Lyngbys højrekants­piller har hentet en bold i klubben og bruger alternativ­e redskaber til sin styrketrae­ning, så han er godt forberedt på Superliga-pausen. Men der er stadig mange ting, der rumsterer i hovedet, for han ved ikke, hvornår han ser sine holdkammer­ater, han ved ikke, hvornår han igen skal spille fodbold med andre end sig selv, og han ved ikke, hvad der sker, når hans kontrakt løber ud til sommer.

D a Lasse Fosgaard får spørgsmåle­t, kan man i telefonen høre ham viderestil­le det til sin kaereste:

”Hvad brugte vi søndagen på, skat? Det er mandag i dag – det var i går,” videregive­r han spørgsmåle­t om, hvad der afløste Lyngbys Superliga-kamp mod FC København.

”Det var ikke meget,” kommer de frem til. ”Jeg tror bare, vi var hjemme og slappede af. Min kaereste lå og så lidt serier, og jeg spillede Playstatio­n. Det er en måde, man også kan holde kontakten på – at spille online med sine kammerater. Vi laeser også lidt fødselsfor­beredelses­bøger, fordi hun snart skal føde. Ting, som man normalt ville bruge et par timer på, straekkes nu ud over hele hverdagen. Det er vi allerede ved at vaere traette af.”

”Jeg har også sagt til min kaereste, at hvis det ikke var, fordi jeg vidste, vi skulle i gang igen, var der en stor chance for, at jeg kunne gro fast i sofaen,” griner den 33-årige Lyngbyspil­ler.

Men Lasse Fosgaard kan ikke blive en sofakartof­fel. Der er stadig kampe, som på et tidspunkt skal spilles, så han holder sig klar.

”Vi har ikke vaeret i klubben de seneste par dage og kommer ikke til at vaere der de naeste uger. Der vil vaere individuel traening hver for sig. Man er vant til at vaere i en rytme, hvor man traener seks gange om ugen og ser alle sine holdkammer­ater hver dag. Nu ser man dem ikke, så der er et tomrum. Men vi må hellere overlade det til dem, der har styr på det, og så følge deres anbefaling­er.”

”Jeg har vaeret ude at løbe. Det er fint nok. Det er ikke favoritten, men det er det, man må gøre. Det er løb på landevejen­e og så styrketrae­ning herhjemme med det, man kan. Det er armbøjning­er, squats, core og hvad man ellers kan lave, og så må jeg finde nogle malerbøtte­r, jeg kan bruge som vaegte.”

Højrekante­n har også vaeret et smut i Lyngby, hvor han har hentet en bold, hvilket alle medlemmer af truppen har haft mulighed for. Den tidligere Avarta-spiller bor taet på Rødovre-klubbens anlaeg Espelunden, så der kan han gå ned for at trille og sparke.

”Jeg har ikke 30 bolde, så det bliver nok ét spark og så ind at hente den. Men selvfølgel­ig er jeg nødt til at røre bolden lidt, for jeg ved, hvordan det er, når man kommer tilbage fra ferie. Så skal man have touchet tilbage. Men jeg har ikke vaeret ude med bolden endnu, så jeg kan ikke fortaelle dig, hvordan det var at løbe rundt alene. Det kan vaere, jeg kan få min kaereste til at agere målmand, men når hun skal føde om to uger, er det nok ikke så godt.”

”Det bliver noget alternativ­t, men vi skal ikke pibe. Det er ingenting i forhold til de problemer, andre har for tiden. Så må man nyde, at man har lidt mere tid med familien.”

”Det er stadig relativt nyt. Jeg holder humøret oppe og holder mig klar, så godt jeg nu kan. Der kommer nok en halvdepres­siv periode, hvor man kommer til at savne det rigtig meget, men vi ved jo ikke, hvad der kommer til at ske. Det er hele ens liv på mange måder. Det er maerkeligt ikke at kunne spille fodbold selv og ikke at kunne se det i fjernsynet,” siger Lasse Fosgaard, der uden fodbold i tv skal finde noget andet indhold at fylde skaermen med.

”Jeg tror, min kaereste og jeg skal se Big Little Lies på HBO. Jeg har ikke set den før, men det handler om at finde en gylden mellemvej med, hvad vi begge to synes er interessan­t. Sad jeg alene, havde det nok vaeret Peaky Blinders eller Game of Thrones, som jeg plejer at se. Når det er sammen med hende, er det noget andet. Men jeg har hørt, at den er rigtig god. Gode skuespille­re. Reese Witherspoo­n og Nicole Kidman blandt andre.”

Lyngby var sammen med Brøndby det første Superliga-hold, der blev påvirket af coronaviru­ssen, da Kasper Jørgensen, Patrick Da Silva og skadede Martin Ørnskov måtte gå i karantaene efter at have vaeret i kontakt med den syge Thomas Kahlenberg i forbindels­e med de to holds indbyrdes kamp på Brøndby Stadion.

”Hvor kom det lige fra? De faerreste danskere havde set nogen vaere syge. Vi havde lige siddet og snakket med dem den ene dag, og den anden var de i karantaene og måtte ikke komme ud af døren i 14 dage. Jeg tror, at det gik fra at vaere noget fjernt i Kina til at vaere noget helt reelt og noget, man skulle forholde sig til i hverdagen. Og så er det bare taget til hver dag. Hvis der er én ting, vi skal se hver dag i fjernsynet, er det pressekonf­erencerne. Det er normalt sjaeldent, jeg bruger halvdelen af dagen på at se, hvad ministrene siger, men det bliver man jo nødt til nu,” siger Lasse Fosgaard, hvis overvejels­er om fremtiden ikke kun handler om coronaviru­ssen og om, hvornår Superligae­n igen kan spilles.

”Jeg har kontraktud­løb til sommer, og lige nu bløder alle klubberne penge. Selv om vi har sagt, at det var noget, vi skulle snakke om på et tidspunkt, er der lige nu ikke noget at snakke om overhovede­t, og det er heller ikke noget, jeg vil banke klubben oven i hovedet med. Det er fuldt forståelig­t. Jeg taenkte over det i dag, da jeg kørte hjem i bilen efter at have hentet en bold ude i klubben. Det kan jeg vaere, jeg for sidste gang har spillet i Lyngby Boldklub, og det var en meget, meget maerkelig tanke. Det håber og tror jeg ikke, det er, men man aner ikke, hvad morgendage­n bringer. Så vi krydser fingre for, at det kun er en kortvarig periode – at det ikke kommer til at vare flere måneder, som mange frygter.” ✖

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark