Ekstra Bladet - Tipsbladet

USIKKERHED­EN OM LIV SIKRE MESTERSKAB

-

mere i denne saeson, når nu holdet er så godt, og resultater­ne har vaeret det samme.”

”Men efter vinterpaus­en har de ikke vaeret helt oppe i omdrejning­er, og nu kommer pokalkampe­ne på et tidspunkt, hvor de ikke er på 100 procent, og det er bekymrende,” sagde den tidligere Liverpool-forsvarer i sin nuvaerende rolle som fodboldeks­pert på Sky Sports.

Og selv om Jamie Carragher i skyndingen glemte sejrene i både den europaeisk­e Super Cup og klub-VM, fik han også ret. Liverpool var ikke på 100 procent og røg ud til både Chelsea og Atletico Madrid, omend spillet var noget af det bedste laenge i sidste onsdags Champions League-opgør på Anfield.

Men det blev desvaerre også den sidste kamp på det stadion i et stykke tid, for torsdag aften kom det frem, at Arsenal-manager Mikel Arteta var testet positiv for coronaviru­s, og fredag formiddag stoppede fodbolden i England.

”Premier League, FA [fodboldfor­bundet], EFL [Football League] og WSL [Kvindernes Superliga] er kollektivt blevet enige om at udsaette de profession­elle kampe i England.”

”Efter et møde mellem interessen­terne i dag, blev det enstemmigt vedtaget at suspendere Premier League med en hensigt om at vende tilbage den 4. april alt efter de laegelige råd og forholdene på det tidspunkt.”

”I denne situation uden fortilfael­de arbejder vi taet sammen med vores klubber. Regeringen, forbundet og EFL kan forsikre alle, at spillernes, medarbejde­rnes og tilhaenger­nes sundhed og helbred er vores prioritet.”

”Uanset udfordring­erne er det Premier Leagues mål at få spillet de udsatte kampe, når det er sikkert at gøre det,” lød det i den officielle meddelelse fredag formiddag, og selv om det altså klart er målet at spille saesonen faerdig, så er det ikke blevet nemmere at opfylde, som virussen nu også har ramt England.

Dermed er det eneste, der ikke bekymrede Carragher dengang, også kommet i fare. For selv om Liverpool fører med 25 point ned til Manchester City, så mangler der en sejr eller to, før det første mesterskab i 30 år er matematisk sikret, og nu ved ingen, hvornår Premier League eller noget anden fodbold kan komme i gang igen. For coronaviru­ssen har ramt Europa hårdt.

KLOPP VS. BRADY

Liverpool-manager Jürgen Klopp snakkede nu ikke om hverken mesterskab eller 30 år ventetid, da meldingen kom ud i fredags.

”Jeg synes ikke, at dette er et tidspunkt, hvor en fodboldman­agers tanker er vigtige, men jeg forstår, at vores tilhaenger­e gerne vil høre fra holdet. Først og fremmest skal vi gøre, hvad vi kan for at passe på hinanden i samfundet. Sådan burde det altid vaere, men lige nu er det vigtigere end nogen sinde før. Jeg har tidligere sagt, at fodbold virker som det vigtigste af de mindst vigtige ting, og i dag er hverken fodbold eller fodboldkam­pe vigtige overhovede­t.” ➜

 ??  ?? Jürgen Klopp efter den sidste kamp på Anfield i et uvist stykke tid. Liverpool-manageren står nu med sit hold i venteposit­ion på kanten af en historisk bedrift, men imens leverede han ord, der kan blive en del af historien.
Foto: Martin Rickett/PA Images/Ritzau Scanpix
Jürgen Klopp efter den sidste kamp på Anfield i et uvist stykke tid. Liverpool-manageren står nu med sit hold i venteposit­ion på kanten af en historisk bedrift, men imens leverede han ord, der kan blive en del af historien. Foto: Martin Rickett/PA Images/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark