Ekstra Bladet - Tipsbladet

Hjernen siger nedrykning – hjertet siger 15 Superliga-hold i 2020/21

-

Det giver mening, at Superligae­n ikke kan vente til juli eller august med at gå i gang igen og få placeret mesterskab­et og de tre nedrykning­splader. En ny saeson skal i gang, og det kan ikke vente til efteråret. Manøvren havde vaeret nemmere uden nedskaerin­gen af Superligae­n, men nu har klubberne selv vedtaget at skaere ligaen tilbage fra 14 til 12 hold.

Meldingen fra Divisionsf­oreningen har vaeret klar; kan Superligae­n ikke komme i gang igen før saesonen 2020/21, er det den nuvaerende stilling, der gaelder. Dermed bliver det Hobro, Esbjerg og Silkeborg IF, der skal ned efter 24 kampe i stedet for de 32 til 34 kampe, de tre nedrykkere ville have fået.

Superligae­n kan ikke vente, men det er så sandelig også forståelig­t, at situatione­n frustrerer i isaer Hobro og Esbjerg, og vel også i Silkeborg, der mandag 9. marts sluttede med det, vi troede var en potentielt livgivende sejr over AGF.

Der må det føles som at blive holdt under vandet, for at de øvrige klubber kan komme så godt videre som muligt med 2020/21-saesonen.

Det er fristende at sige, de tre hold må blive og Vejle må komme op, og så er der fire nedrykkere i maj 2021. Det ligner en god løsning nu, men det giver naeppe en god forårssaes­on i 2021 med fire hold, der skal ud af raekken til den tid.

Hvad gør man i øvrigt i 1. division, hvor Vejle ganske vist fører med syv point men har 13 runder igen?

For alles skyld må man håbe, epidemien flader ud og både Superligae­n og 1. division kommer i gang igen og kan spilles nogenlunde faerdig. Alternativ­et er ikke behageligt at taenke på og kan ende i et slagsmål, der vil laegge yderligere pres på dansk fodbold, også efter at coronaviru­ssen og dens effekter er kommet mere under kontrol end i dag, hvor situatione­n i mange lande og dele af verden ser uhyggelig ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark