Ekstra Bladet - Tipsbladet

KASPER SCHMEICHEL­S STORE GENNEMBRUD

-

Den 5. marts 2014 spillede den 27-årige Kasper Schmeichel sin tredje landskamp for Danmark, og den blev noget af et nationalt gennembrud. For han stod forrygende i venskabska­mpen på Wembley, selv om Danmark tabte 1-0, så tre uger senere tog Tipsbladet en tur til Championsh­ip-klubben Leicester for en laengere snak med målmanden, der ellers mest var blevet holdt øje med fra det danske på grund af efternavne­t. Den seneste Premier League-kamp for Manchester City lå nemlig syv saesoner tilbage, og siden da havde klub-cv’et vaeret mere skiftende end staerkt i form af Falkirk, Cardiff, Coventry, Notts County og Leeds, før han landede i Leicester i 2011. Og inden da havde han også vaeret på lån i både Darlington og Bury, men den rejse havde Kasper Schmeichel det fint med.

”Det har vaeret fedt. Jeg kan godt lide at kaempe for tingene, og det har vaeret en kamp, men jeg har aldrig vaeret i tvivl om, at jeg nok skulle nå det, jeg ville – og det er så ikke at sige, at jeg har nået det, jeg ville, endnu, overhovede­t ikke – for med indstillin­g og hårdt arbejde kan du nå rigtig, rigtig langt.”

”Så ja, listen over klubber, jeg har vaeret i, er lang, men det er en liste, jeg er glad for. Jeg har vaeret glad for alle de klubber, jeg har spillet i. Det var altid mig selv, der skubbede og pressede Manchester City til at komme ud på lån, for jeg ville spille kampe.”

”Samtidig har det vaeret en god ting for min fodboldudd­annelse at spille på så mange forskellig­e niveauer, steder og områder. Jeg har spillet i Skotland, Wales og England. Det har laert mig at spille på mange forskellig­e måder, og den erfaring, som jeg så har raget til mig, gør, at man er ekstra klar, når man så forhåbentl­ig får chancen på højere niveau,” sagde Schmeichel om den lange rejse, der nu havde givet ham en landskamp for Danmark på Wembley.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark