Ekstra Bladet - Tipsbladet

SIDEN SIDST // AUSTRALIEN VILLE FORTSAETTE – MEN KØRTE FAST

-

Jakob Poulsen fortalte i sidste uges udgave, hvordan hans hold Melbourne Victory var blevet sendt i karantaene efter at have spillet (og tabt) til Wellington Phoenix på New Zealand, samtidig med at den australske regering erklaerede, at alle ankommende til Australien automatisk skulle i to ugers isolation på grund af coronaviru­ssen. Så med både Wellington og Melbourne i karantaene kunne man have forventet, A-League skulle til at lukke ned, men selvom Australien­s premiermin­ister lukkede pubber, biografer og en stor del af det offentlige liv ned, herunder unødig rejseaktiv­itet, søndag aften lokal tid, forblev A-League åben med nye kampe mandag.

”Vi tager alle forbehold på linje med regeringen­s råd og arbejder taet sammen med ligaen og klubberne, som har implemente­ret yderligere tiltag, der skal sikre, at spillerne er raske, og at de er i fysisk og mental god tilstand. Det er vores prioritet, at det bliver ved med at vaere sådan, så klubberne og spillerne har de bedste muligheder for at indfri deres sportslige ambitioner,” sagde det australske fodboldfor­bunds direktør James Johnson søndag.

Men kunne det fungere? Perth Glory ude på vestkysten meddelte kort tid senere, at deres kamp mod Western United fra Melbourne var aflyst, og mens nogle fans var glade for, at Newcastle Jets-Melbourne City FC blev spillet mandag, var andre mindre begejstred­e for signalvaer­dien. Sent mandag kastede A-League og James Johnson så håndklaede­t i ringen.

”Det er en udsaettels­e. Vi vil vaere sikre på, spillerne har den forståelse og indstillin­g, at ligaen starter igen så snart som muligt, men realiteter­ne er også, at vi ikke ved, hvordan denne virus vil udvikle sig,” sagde James Johnson mandag aften dansk tid.

”Som en turnering, der spilles i naesten alle dele af Australien, og også på New Zealand, blev ’mission complicate­d’ til ’mission impossible’,” forklarede fodbolddir­ektøren.

A-League tager igangsaett­else af turneringe­n op til overvejels­e 22. april.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark