Ekstra Bladet - Tipsbladet

STØTTE ELLER EJ?

-

Folketinge­t har vedtaget adskillige støttepakk­er, og en af disse giver mulighed for at få daekket op til 26.000 kroner om måneden per medarbejde­r, der bliver sendt hjem i stedet for at blive fyret i den nuvaerende økonomiske krise, som coronaviru­ssen har udløst. Superligae­n er delt i to med klubber, der har sendt spillere hjem og søger lønkompens­ation, mens otte klubber i skrivende stund ikke søger lønkompens­ation for førstehold­et og dermed har fuld råderet over spillerne, selvfølgel­ig i overensste­mmelse med de påbud og anvisninge­r, der gaelder for resten af samfundet om at lade medarbejde­re arbejde hjemmefra i så vid udstraekni­ng som muligt.

De seks klubber, der har hjemsendt spillere med henblik på lønkompens­ation, må ikke have kontakt til spillerne eller på anden vis tjekke eller kraeve, at de traener.

Hvis man forudsaett­er, at 25 fodboldspi­llere i en førstehold­strup og syv traenere er hjemsendt, og at de alle tjener over 34.667 kroner og dermed bliver daekket for de fulde 26.000 kroner, sparer en klub 832.000 kroner på at hjemsende førstehold­et og traenerne i en måned.

DE FÅR LØNKOMPENS­ATION

FC Nordsjaell­and (5) Randers FC (7) Lyngby (8) AC Horsens (10) Sønderjysk­E (11) Esbjerg fB (13)

DE FÅR IKKE LØNKOMPENS­ATION

FC Midtjyllan­d (1) FC København (2) AGF (3) Brøndby IF (4) AaB (6)

OB (9) Hobro (12) Silkeborg IF (14)

I parentes er holdet nuvaerende ligaplacer­ing

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark