Ekstra Bladet - Tipsbladet

IMMOBILE IMPONERER STADIG

Den 30-årige Lazio-topscorer er på vej mod sin bedste saeson nogensinde og kan måske også score Rom-klubben forbi Juventus, når fodbolden i Italien engang bliver genoptaget.

- TEKST: THOMAS PYNDT

Ciro Immobile er klart bedst hjemme i Italien. Den konklusion var allerede klar for tre saesoner siden, da han først blev Serie A-topscorer for Torino med 22 mål i 13/14-saesonen, hvilket gav et skifte ud i Europa til først Dortmund og siden Sevilla uden nogen form for succes overhovede­t. Efter fem mål i 32 ligakampe over halvandet år for de to klubber og et kortvarigt lejeophold i Torino blev han nemlig købt tilbage til Serie A af Lazio og slog med det samme til igen med 23 mål i 2016/17-saesonen. Og siden da er konklusion­en bare blevet bekraeftet, for Immobile har scoret mål på samlebånd hjemme i Støvleland­et.

I 2017/18-saesonen blev han således delt Serie A-topscorer med Inters Mauro Icardi med 29 mål, og efter en mellemsaes­on, hvor det ”blot” blev til 15 mål, er han i den grad tilbage på sporet i denne omgang med foreløbig 27 mål i 26 Serie A-kampe, hvilket er en vaegtig årsag til, at Lazio er at regne som en overrasken­de førsteudfo­rdrer til Juventus i denne saeson.

Det vil kraeve noget saerligt at slå Torinoklub­ben af pinden efter otte mesterskab­er i traek, mens det samme gør sig gaeldende for den europaeisk­e topscorerl­iste her på siderne, som Lionel Messi har vundet de seneste tre år, men måske kan Ciro Immobile gøre begge dele i denne saeson, der nu er afbrudt på ubestemt tid.

Årsagen til den voksende succes for en angriber, der trods alt rundede de 30 år for en måned siden, ligger flere steder. For det første har tiden i Bundesliga­en og La Liga vist, at Immobile har det bedst, når han får masser af tiltro fra traeneren og er at regne som førstevalg­et i front, og sådan har det vaeret i Lazio, hvor Simone Inzaghi kom til som ny cheftraene­r i april 2016, tre måneder før Immobile blev købt i Sevilla.

Så de to har arbejdet sammen i snart fire hele saesoner, og Lazio-holdets taktik passer perfekt til den direkte angriber. For man spiller ud fra en staerk defensiv, og man spiller helst bolden hurtigt op i den anden ende, hvilket giver Immobile nogle fordele, når der ikke er så mange forsvarere at kaempe imod. Og så er han bare blevet skarpere og skarpere i både timingen og afslutning­erne, mens Lazio er blevet bedre og bedre.

Faktisk er Rom-klubben i gang med en serie på 21 kampe i traek uden nederlag i Serie A, og selv om Immobile ikke scorede så meget i februar, så var han en hovedperso­n i at få gang i den imponerend­e raekke af ubesejrede kampe, da han scorede i ni kampe i traek (12 mål) og efter jul lavede seks mål i tre kampe.

Derfor ligger Lazio nu nummer to i Serie A, hele otte point foran Inter (der dog har spillet en kamp mindre) og kun et enkelt efter Juventus, de forsvarend­e mestre som det ville vaere en saerlig triumf for Immobile at overhale på opløbsstra­ekningen. For det begyndte alt sammen i Juventus, der bare ikke troede på det unge angrebstal­ent.

VRAGET AF JUVENTUS

Ciro Immobile kommer fra Napoli-området og dukkede første gang op i overskrift­erne, da han scorede 30 mål på en saeson for Sorrentos U/17-mandskab. Det fik Juventus til at lave en aftale med det unge talent, der flyttede til Torino og begyndte på klubbens Primaveram­andskab. Som 19-årig debuterede han for Juventus som indskiftet for Alessandro Del Piero, og saesonen efter fik han også spilletid i Champions League, før han blev sendt på lån i klubber som Siena, Grosseto og Pescara.

Men selv om han i 11/12-saesonen blev topscorer for sidstnaevn­te, der endte som oprykker fra Serie B, og hvor Immobiles 28 mål også gjorde ham til topscorer i hele raekken, havde Juventus så småt mistet troen på spilleren. Først blev Genoa medejer, siden Torino og til sidst blev han altså solgt til Dortmund, hvor han ikke slog til.

Det har han til gengaeld gjort i Lazio, hvor han med sine 41 mål i alle turneringe­r i 17/18-saesonen satte ny klubrekord med hele fem mål mere end Giorgio Chinaglia leverede for Rom-klubben i midten af halvfjerds­erne. Og selv om han gik en smule i stå i februar med blot to mål i de sidste fem kampe før udsaettels­en af turneringe­n, var der også begyndende snak om, hvorvidt han kunne slå Gonzalo Higuains imponerend­e og nylige scoringsre­kord for Serie A på 38 mål for Napoli i 2015/16-saesonen.

Men så gik fodbolden i stå, som coronaviru­ssen fatalt ramte Italien, så den seneste måned har der hverken vaeret udvikling på topscorerl­isterne eller tabellen, mens drømmen om en EM-slutrunde også er blevet udsat for Immobile.

”Det er meget svaert at traene hjemme, for man arbejder alene. Jeg savner bolden så meget, mine holdkammer­ater, kampene, fornøjelse­n ved mit job.”

”Vi savner banen, for den er vores liv. Jeg har tilbragt et liv på fodboldban­erne. Nogle gange spiller jeg lidt med en bold, den bold jeg tog med hjem efter mit hattrick mod Sampdoria, og så dribler jeg lidt rundt med den, men det er ikke det samme,” sagde Immobile i weekenden i et langt interview med Il Corriere Dello Sport.

”Vi må bide taenderne sammen, og snart vil vi se hinanden igen. Det er jeg sikker på. Vi vender tilbage til at kunne omfavne hinanden og dele gode og dårlige øjeblikke i sportens verden, for vi skal nok komme over på den anden side. Men nu må vi alle sammen blive hjemme med vores familier og nyde det, selv om det er svaere tider,” sagde den italienske og europaeisk­e topscorer.

 ??  ?? Ciro Immobile har haft meget at juble over med Lazio i denne saeson. Her er det fra kampen mod Spal i starten af februar, hvor han scorede to gange i 5-1 sejren. Foto: Alfredo Falcone/ Zuma/Ritzau Scanpix
Ciro Immobile har haft meget at juble over med Lazio i denne saeson. Her er det fra kampen mod Spal i starten af februar, hvor han scorede to gange i 5-1 sejren. Foto: Alfredo Falcone/ Zuma/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark