Ekstra Bladet - Tipsbladet

ET NAVN I KRISEN // LORENZO SANZ

-

L orenzo Sanz var praesident i Real Madrid, da klubben endelig vandt Europas fineste klubturner­ing igen i 1998 med en Champions League-finalesejr over Juventus og igen i 2000 over Valencia.

Umiddelbar­t efter holdt Sanz valg i Real Madrid før tid og tabte overrasken­de til forretning­smanden Florentino Pérez, der siden har vaeret praesident i klubben bortset fra tre år fra 2006 til 2009.

Sanz ejede Málaga CF fra 2006 til 2010 men mistede aldrig hjertet for Real Madrid.

Tidligere i denne måned fik Lorenzo Sanz coronaviru­ssen, og efter en håndfuld dages indlaeggel­se døde han lørdag 21. marts.

”Han fortjente ikke, at det skulle slutte sådan her. Han var et de bedste, mest modige og hårdtarbej­dende mennesker, jeg har kendt. Hans familie og Real Madrid var hans passion,” skrev sønnen Lorenzo på det sociale medie Instagram i timerne efter farens død.

”Jeg var så heldig, at jeg havde et ekstremt varmt forhold til Lorenzo Sanz og hans familie i de senere år. Han var med og tog del i alle de vidunderli­ge titler, vi har vundet i de seneste saesoner, ikke mindst de seneste fire europaeisk­e titler. Han oplevede dem på den mest intense måde på stadion og nød dem sammen med os på holdets fly. Jeg vil altid huske den uhaemmede lykke, han udviste, hver gang Real Madrid vandt,” sagde Florentino Pérez efter sin gamle rival og vens død.

Lorenzo Sanz blev 76 år.

 ??  ?? Lorenzo Sanz efter Real Madrids Champions League-sejr i 1998. Foto: Imago Sportfotod­ienst/Imago/ Ritzau Scanpix
Lorenzo Sanz efter Real Madrids Champions League-sejr i 1998. Foto: Imago Sportfotod­ienst/Imago/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark