Ekstra Bladet - Tipsbladet

Smartodds

- Nordlige London

Matthew Benham har sit hovedkvart­er og virksomhed i en kontorbygn­ing i det nordlige London, hvor snesevis af overvejend­e unge mennesker sidder og dissekerer kampe fra hele verden. Hver person har en eller få ligaer, vedkommend­e er specialise­ret i, og man laver dybdegåend­e analyser og statistik på en masse datapunkte­r, der skal give Smartodds og Benham viden om fodboldmar­kedet, andre ikke har. Benham bruger oplysninge­rne til selv at vaedde store beløb på kampe og turneringe­r, og til at levere data til rekrutteri­ngen af spillere i både FC Midtjyllan­d og Brentford. På grund af strikse regler for arbejdstil­ladelser i Storbritan­nien har Smartodds og Benham i højere grad afprøvet ikke-europaeisk­e spillere i FC Midtjyllan­d, mens man i Brentford har set mod lavere raekker i England og mulige kup i isaer lavere raekker i de større fodboldlan­de i Europa.

I Smartodds’ ledelse og bestyrelse finder man en raekke personer, der også sidder i ledelsen i Brentford og FC Midtjyllan­d, hvilket skal sikre samarbejde­t. I realiteten er FC Midtjyllan­d dog i høj grad dansk ledet af Rasmus Ankersen og Claus Steinlein i det daglige.

Siden Matthew Benham købte FC Midtjyllan­d i 2014, har klubben ledt vidt og bredt efter nye spillere. Men det er faktisk i naerområde­t, og isaer på udlejninge­r, man finder klubbens hyppigste handelspar­tnere på transferma­rkedet.

Brentford FK Jerv AC Horsens Sønderjysk­E Esbjerg fB Vejle Boldklub Fredericia Skive Thisted

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark