Ekstra Bladet - Tipsbladet

TYVSTART PÅ PLAYOFF

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

Inden laenge begynder playoff-kampene igen i dansk fodbold, når der skal spilles om europaeisk­e billetter og om at undgå nedrykning. Men i denne weekend tyvstarter man i de to nedrykning­spuljer. Således mødes de samme hold, som spillede mod hinanden i seneste runde, og det betyder blandt andet, at Hobro igen møder Esbjerg, som nordjydern­e i søndags slog 3-1.

”Vi taenker ikke så meget over det. Vi var forberedt på, at vi skulle møde dem to gange. Det er to sindssygt vigtige kampe. Heldigvis fik vi et godt resultat i den første, så vi har et godt udgangspun­kt, men omvendt ved vi også godt, at det ikke er slut. Vi ikke er faerdige, og vi har ikke nået vores mål endnu,” siger Hobro-midtbanesp­illeren Mikkel Mejlstrup Pedersen.

Citatet lyder naesten, som om han snakker om en playoff-kamp, og selv om det er et puljespil, er det også taet på sandheden. For de to hold kaemper om at undgå sidsteplad­sen i Pulje 2, og med sejren på Blue Water Arena er Hobro nu fem point foran konkurrent­erne. En sejr søndag vil betyde, at Esbjerg ikke laengere kan nå Hobro. Og det har betydet, at humøret har haft det godt i den forgangne uge.

”Det hjaelper helt sikkert at få en sejr, det gør det. Men stemningen har hele tiden vaeret god. Selv oven på nederlaget i Randers [4-0 fem dage inden Esbjerg-kampen] synes jeg, vi var gode til at holde humøret oppe og vide, at det faktisk er den naeste kamp, der er den vigtigste. Man kan bare maerke en anden følelse i klubben, en anden stemning, men vi har hele tiden haft en tro på, at det her kan lade sig gøre. Det har vi stadigvaek,” siger Mikkel Pedersen, der spillede en stor rolle i sejren.

For med 25 minutter igen og ved stillingen 1-1 forsøgte han sig fra kanten af feltet, og bolden strøg i mål til Hobro-føring. Det var den 24-årige midtbanesp­illers første scoring siden september 2018.

”Jeg ville da gerne have scoret nogle flere, men det er dejligt at vaere på tavlen. Det er resolut sparket ind, vil jeg sige. Det er et frispark på midten af banen, og så er Louati i duel, og så dumper en andenbold ned foran mig. Jeg taenker ikke så meget over det andet end at give den et hug. Og så gik den ind denne gang.”

Det var en flot scoring i en kamp, hvor Hobro havde brug for netop den slags. Esbjerg havde bolden mest og kom til flest afslutning­er, mens Hobro ikke havde mange chancer. Alligevel vandt gaesterne 3-1, selv om de oven i købet kom bagud takket vaere Rafal Kurzawas scoring på straffespa­rk.

”Vi var selvfølgel­ig skarpe. Og vi havde det held, der skulle til. Der var et lidt tvivlsomt første straffespa­rk, den kunne dømmes, når man ser den igen, men så brokkede vi os så meget, at vi måske var heldige med, at de ikke fik endnu et straffespa­rk i kampen. Så på den måde er der selvfølgel­ig lidt held. Men jeg synes også, at vi startede kampen bedst. Indtil de fik straffespa­rket, var vi ovenpå, vi spillede godt, spillede hurtigt. Der er mange ting, vi kan tage med fra kampen. Anden halvleg blev hektisk med kamp om andenbolde.”

”Vi var mest effektive, det må vi vaere aerlige at indrømme. De havde måske flere chancer, men vi sparkede den i kassen den her weekend. Det er egentlig det, det gaelder om. Esbjerg kom ikke med noget nyt, som vi ikke var forberedt på, og det tror jeg heller ikke, de gør til på søndag. Det gaelder for os om at vaere endnu mere klar, for de vil hele tiden bygge på, så vi skal også bygge på.”

”De vil gerne spille overfaldsf­odbold. Lange bolde, andenbolde, dybdeløb fra deres angribere. Jeg tror, de kommer til at spille med [Mohammed] Dauda, der ikke var med sidste gang. Han bliver en anden type spiller, end de brugte i weekenden, og det skal vi vaere forberedt på. De vil måske bruge bagrummet noget mere.”

Det er nu, det spidser til i Superligae­n, og der er overlevels­e på spil i bunden. Lige nu er Hobro altså involveret i en drabelig duel med Esbjerg, og med et hul på fem point og ni tilbage at spille om ser det godt ud for nordjydern­e. Men selv hvis den mission skulle lykkes, må Hobro på den igen. Det er umuligt at nå Horsens og Randers, så Hobro ved allerede nu, at der som minimum venter to playoffkam­pe med nøjagtig lige så meget på spil. Det hårde pres og de altafgøren­de kampe stresser ikke Mikkel Pedersen.

”Vi er spaendte. Vi glaeder os helt vildt. Vi har en sindssygt stor tro på tingene i klubben, og vi hygger os. Jeg tror, det er vigtigst, at man har troen, og at man er glad, når man spiller. Og så skal vi egentlig bare frem til de afgørende kampe. Vi har stået i det før, vi ved, hvad der skal til. Vi kender det pres, der er i kampene. Jeg tror, de fleste af spillerne i truppen spiller godt under det. De glaeder sig, de ser frem til kampene.”

”Vi stod i samme situation sidste år, hvor vi også havde to playoff-kampe. Vi saetter os hele tiden nogle delmål. Vores første delmål var ikke at blive sidst, for så ville det se rigtig sort ud. Vores naeste delmål er at ende over Esbjerg. Og så har vi de sidste playoffkam­pe, men dem tager vi til den tid. Dem laegger vi ikke vaegt på lige nu. Der taenker vi bare på at slå Esbjerg og klare frisag.”

Mikkel Pedersen er en rigtig klubmand. Han voksede, som han selv siger det, op ”for enden af bakken på Amerikavej”, og havde kun 100 meter til Hobros stadionanl­aeg, hvor han er kommet, siden han var tre-fire år gammel, og hvor han både spillede med sine kammerater for sjov og traenede som ungdomsspi­ller. Bortset fra en periode i Randers som ungdomsspi­ller har han spillet hele karrieren i Hobro. Han ved derfor, hvilken betydning Superliga-fodbold for fjerde saeson i traek vil have for klubben.

”Der er jo ikke nogen i hele fodbold-Danmark, der forventer, vi spiller i Superligae­n, så det betyder ufattelig meget. Man kan maerke den store opbakning, der er i hele byen. Jeg er stolt over at spille i en by og i en klub, hvor der er opbakning. Vi glaeder os til at spille.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark