Ekstra Bladet - Tipsbladet

Programmet og virussen begraenser Hjulmands muligheder

-

Forestil dig, at du er direktør i Inter.

Coronaviru­ssen lagde byen ned i måneder, I var de sidste til at spille saesonen faerdig sammen med spanierne, og så nåede I oven i købet Europa League-finalen fredag 21. august, og tabte den på smertelig vis.

Og virussen giver ingen hvile; allerede i tredje weekend i september åbner I turneringe­n ude mod Benevento, og hvem ved, hvor mange afbrydelse­r og udsaettels­er den satans virus kommer til at udløse i saesonen.

Havde du så vaeret begejstret for, at Christian Eriksen var taget med det danske landshold?

Det er i forvejen ikke let at vaere landshold eller landstraen­er, og Kasper Hjulmand har fået cirka den svaereste begyndelse, man overhovede­t kunne have drømt om.

For det er ikke kun Christian Eriksen, der har en arbejdsgiv­er, der meget nødig ser deres spiller (for ja, sådan taenker klubberne om spillerne) komme til skade på landsholde­t. Situatione­n er tilspidset for samtlige landshold og landsholds­spillere, og hvis man i normale tider står til skulende blikke og stille bebrejdels­e, hvis man vender skadet hjem fra landsholde­t, tør jeg ikke taenke på de skideballe­r, der bliver delt ud i naeste uge, når spillere fra hele verden vender hjem til deres klubhold med blytunge staenger og småskader, der er blevet til skader.

Som Kasper Hjulmand sagde ved landsholds­udtagelsen i sidste uge, har han naermest kun en uges traeningsp­as med spillerne, før der er EM-optakt til maj naeste år.

Laeg dertil, at de første modstander­e hedder verdensran­glistens nummer 1, Belgien, og nummer 4, England, og at det er Danmarks fortsatte plads i bedste raekke i Nations League, der er på spil.

Derfor forstår jeg til fulde, at Kasper Hjulmand ikke har kastet sig ud i de store eksperimen­ter i hverken trupudtage­lsen eller det taktiske oplaeg.

Indrømmet, jeg ved ikke, om førnaevnte Eriksen bliver smidt op som falsk nier, eller om Kasper Dolberg laegges ned på en 10'er-position, men jeg tvivler kraftigt på det.

Kasper Hjulmand kommer til at saette sit klare aftryk på landsholde­t og på hele kursen for herrelands­holdene, hvor koblingen til unglandsho­ldene bliver meget staerkere end i de seneste fire år. Men verden anno 2020 spaender ben for Hjulmand, uanset at han har haft 15 måneders forberedel­sestid, og det bør vi have i baghovedet før mødet med to af forhåndsfa­voritterne til det EM, der forhåbentl­ig bliver spillet til sommer naeste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark