Ekstra Bladet - Tipsbladet

Brøndbys stille transferma­rked er et opgør med Zorniger-aeraen

- Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen

Jeg ved af gode grunde ikke, hvordan Brøndby IF's trup ser ud, når transfervi­nduet lukker om en måneds tid.

Men det er ikke meget, der er sket indtil nu. Rezan Corlu er vendt tilbage fra udlån i Lyngby, Simon Tibbling er solgt til Emmen, mens Samuel Mraz er vendt tilbage til Empoli efter endt lejemål og Kasper Fisker er taget til Amager for at spille på Sundby Idraetspar­k efter kontraktud­løb.

Som cheftraene­r Niels Frederikse­n siger i fredagens udgave af Tipsbladet, kan det aendre sig i de sidste uger af transfervi­nduet, hvis de rette tilbud dukker op.

Men jeg tør godt love, at Brøndby igen denne sommer har en helt anden tilgang end i 2018 og årene før, ja for den sags skyld også sammenlign­et med transfer-sommeren sidste år, hvor Tobias Børkeeiet og Sigurd Rosted hver kostede adskillige millioner kroner.

Niels Frederikse­n er i interviewe­t i Tipsbladet inde på, at han ankom til en klub, hvor der var stor forskel på det, man havde sagt var strategien, og det, der rent faktisk var sket.

Jeg bebrejder bestemt ikke Alexander Zorniger noget, han forsøgte og var snublende naer på at vinde mesterskab­et, og gjorde det med en dygtig trup med mange spillere, der forstod Zornigers presspil og spillestil efter års erfaring i tysk fodbold.

Men denne sommer må da endegyldig­t gøre op med myten om alt det, der blev bygget op i årene under Alexander Zorniger.

For der blev ikke bygget noget som helst vedvarende op omkring førstehold­et, og både på transferma­rkedet og i udviklinge­n og brugen af unge spillere er Brøndby sakket agterud.

I den sidste saeson i 2015/16 før tyskerens ankomst sluttede Brøndby som nummer fire i Superligae­n med 54 point, fem point efter FC Midtjyllan­d.

I 2019/20 sluttede Brøndby IF som nummer fire i Superligae­n med 56 point (for tre kampe mere end i 2015/16), otte point efter AGF.

I perioder har FC København og FC Midtjyllan­d distancere­t Brøndby sportsligt og på transferma­rkedet med at købe og saelge spillere, samtidig med at Brøndby var en af de klubber i Europa, der brugte flest udenlandsk­e spillere.

Det er en genstart, Niels Frederikse­n og Carsten V. Jensen har gang i, isaer her i 2020, og den er fornuftig i forhold til at bygge en lidt mindre urentabel fodboldklu­b op, der kan saelge spillere, hvilket man som Superliga-topklub er nødt til, uanset hvor irriterend­e, man måtte synes, det er.

Genstarten er også nødvendig, fordi Jan Bech Andersen ikke vil skrive flere checks til at daekke underskudd­ene.

Det vil også klaede klubben og gavne arbejdet, at en yderligere erkendelse af ovenståend­e kom og blev meldt ud offentligt fra øverste sted i klubben.

Cheftraene­r Niels Frederikse­n kan hurtigt blive klemt mellem en Top 3-målsaetnin­g og en virkelighe­d, hvis det samtidig er en del af historiefo­rtaellinge­n fra klubbens side, at de seneste år har vaeret en stor strategisk succes, deraf Top 3-målsaetnin­gen. Selvfølgel­ig kan det lade sig gøre, vildere er konkurrenc­en fra AGF, AaB, FC Nordsjaell­and og OB ikke. Men det skal denne gang ske på helt andre økonomiske forudsaetn­inger end tidligere, blandt andet fordi man i årene forinden har brugt alle pengene på erfarne spillere i jagten på et mesterskab.

Det er menneskeli­gt at komme til at gøre noget andet, end man har sagt, man ville, der har vi alle vaeret. Men det kan ikke nytte, at man efterfølge­nde ikke erkender det og ikke vil handle derefter.

 ??  ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark