Ekstra Bladet - Tipsbladet

Atlético-Valencia

-

Du skal se den: Fordi Atlético Madrid ligner et mesterhold

Hold øje med: João Félix og Luis Suárez

Atlético Madrid og Valencia er to af Spaniens mest velkendte klubber, og i mange saesoner over det seneste årti er de to klubber sluttet lige efter de to største klubber, FC Barcelona og Real Madrid.

Men i år er det anderledes. Atletico Madrid har vaeret det bedste hold i den indevaeren­de saeson og har et forspring på fire point i toppen, hvor de endda også har spillet to kampe faerre end bysbørnene Real Madrid, som er nummer to.

Den gode saeson skyldes ikke mindst Diego Simeones veldokumen­terede evne til at stable en forrygende defensiv på benene. Atlético Madrid har kun indkassere­t seks mål på 16 ligakampe i denne saeson.

Samtidig har det dyrt købte stortalent João Félix fundet fodfaeste i denne saeson med staerke praestatio­ner i angrebet, mens 33-årige Luis Suárez har vist, at han stadig har noget tilbage i tanken og kan score mål, selvom FC Barcelona kylede ham ud.

Diego Simeones mandskab ligner på mange måder et rigtig godt bud på denne saesons vindere af La Liga.

Omvendt roder Daniel Wass og Valencia rundt nede i bunden af La Liga. Efter at vaere sluttet som nummer fire i ligaen to gange over de seneste tre saesoner, er bunden for alvor faldet ud af mandskabet i denne saeson.

Efter at have sendt en raekke nøglespill­ere som Dani Parejo, Rodrigo og Ferran Torres ud af vagten i sommer, er Valencia nu kun få point over nedrykning­spladserne midtvejs i saesonen. De har til gengaeld fået nogle point - og pokalsejre - over de seneste uger, og den form skal de fortsaette i ligaen, hvis de for alvor skal skubbe nedrykning­sspøgelset vaek.

Det er to hold, der kaemper om vidt forskellig­e ting - Atlético Madrid for mesterskab­et, Valencia for overlevels­e - som mødes, men det er en kamp mellem to interessan­te hold, som nok skal blive sevaerdig.

 ?? FOTO: SUSANA VERA/RITZAU/SCANPIX ?? Luis Suarez har vist, at han stadig har noget tilbage i tanken .
FOTO: SUSANA VERA/RITZAU/SCANPIX Luis Suarez har vist, at han stadig har noget tilbage i tanken .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark