Ekstra Bladet - Tipsbladet

SÅDAN GIK SUPERLIGA-HANDLERNE I SENESTE VINDUE

-

Gennem januar måneds transfervi­ndue tager vi hver fredag et hurtigt kig på tre Superliga-klubber og de aftaler, de lavede i det seneste transfervi­ndue fra august til start-oktober.

AGF

AGF sagde farvel til stamspille­rne Mustapha Bundu, Mustafa Amini (der vendte tilbage på en mikrokontr­akt for at holde sig i gang) og Jakob Ankersen og købte i stedet Patrick Olsen for adskillige millioner kroner i AaB og hentede Milan Jevtovic, Søren Tengstedt og Kamil Grabara.

Målmanden Grabara har spillet uden helt at nå sit meget høje niveau fra forrige saesons første lejemål, Patrick Olsen har vaeret habil, uden at han endnu er blevet lige så afgørende, som AGF håber, mens Jevtovic har vaeret indskifter, og Tengstedt har døjet med en skade.

Man kan sagtens se alle fire få betydelig succes i AGF, men de og holdet mangler nogle procent endnu. Som handler rammer de samlet set middelnive­au her efter de første 13 runder i saesonen med en lille risiko for forvaerrin­g og en lidt større chance for, at vi når op på en højere karakter, når vi igen ser tilbage til sommer.

VEJLE

Raphael Dwamena lignede en vaskeaegte forstaerkn­ing og scorede et par mål i Vejles staerke saesonstar­t. AErgrelsen var stor, da de hjerteprob­lemer, der havde ødelagt tiden i Spanien, dukkede op igen, for forwarden var på rekordtid blevet en vellidt og vigtig mand på og uden for banen.

Den defensive midtbanesp­iller Saied Ezatolahi fra fodboldgal­e Iran blev hentet på fri transfer i russiske Rostov, og han er en af saesonens bedre signings i Superligae­n som dygtig bølgebryde­r og boldfordel­er i oprykkerne­s maskinrum.

Allan Sousa er kommet tilbage fra et lejemål i Belgien og har klaret sig betydeligt bedre, end han gjorde på sin første tur i Superligae­n med VB, mens Matthew Briggs, Kevin Yamga og Alexander Brunst var hentet til bredden.

Selvom svenske Alexander Milosevic traekker ned og allerede er stoppet igen i klubben, ender VB lige nøjagtig på karakteren fire i stedet for tre, da Ezatolahi og reintegrat­ionen af Sousa giver oprykkerne to meget store plusser i transferbo­gen.

FC NORDSJAELL­AND

Traditione­n tro hentede FC Nordsjaell­and ikke specielt mange spillere, da der var transfervi­ndue fra august til oktober 2020.

Coronaviru­ssens haergen i fodbold, fodboldkal­enderen og fodboldøko­nomien gav FC Nordsjaell­and en fordel med det fornemme samlebånd af dygtige unge spillere, der kommer fra ungdomsafd­elingen, så man kunne nøjes med at give kontrakter til veteranen Johan Djourou og den lejede Martin Vantruba, en 22-årig, håbefuld målmand fra Slavia Prag.

Djourou har spillet en raekke gode og enkelte mindre gode kampe for FC Nordsjaell­and, der fortsat er et af ligaens mest offensivt indstilled­e hold, mens Vantruba er på baenken, så som handler er de to ikke i naerheden af at svinge sig op på mere end en middelkara­kter. (tbt)

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Vejles Saied Ezatolahi - en af saesonens bedre signings i Superligae­n.
FOTO: JENS DRESLING Vejles Saied Ezatolahi - en af saesonens bedre signings i Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark