Ekstra Bladet - Tipsbladet

Argentina-Brasilien

-

Du skal se den: Fordi det er Sydamerika­s rivalopgør i Copa America-finalen Hold øje med: Lionel Messi og Neymar

Det er et hav af gode grunde til at blive laenge oppe og se med, når finalen af Copa America afvikles natten til søndag.

Det er et ikonisk rivalopgør. Lionel Messi er i den grad i topform. Neymar er i hopla. Og ja, så er der også en perleraekk­e af andre stjerner med i kampen på begge af de to sydamerika­nske mandskaber.

Efter et hav af titler på klubplan med FC Barcelona står Lionel Messi nu med endnu en chance for endelig at vinde sit første trofae med det argentinsk­e landshold. Hidtil er det blevet til nederlag i tre Copa America-finaler og en VM-finale for Messi på det argentinsk­e landshold.

I den nuvaerende slutrunde har Messi da også gjort sit for at bryde Argentinas trofaetørk­e.

Fire kasser og fem oplaeg er det blevet til i løbet af argentiner­nes første seks kampe ved Copa America, og det taler sit tydelige sprog. Her har Argentina desuden vundet fem ud af seks kampe, og de har nu ikke tabt i 19 kampe i streg.

Hos brasiliane­rne er det ikke overrasken­de Messis tidligere holdkammer­at Neymar, der er stjernen. PSG-spilleren har vaeret flyvende med to mål og tre oplaeg og gode praestatio­ner på et Brasilien-hold, der jagter sin anden Copa America-titel i traek.

Lige som Argentina er Brasilien saerdeles formstaerk­e, og Tites mandskab har vundet hele 12 af deres seneste femten kampe. I den periode har de også kun tabt én kamp, som var mod netop aerkerival­erne Argentina i efteråret 2019.

Får Brasilien haevn fra det nederlag og får lov til at løfte trofaeet igen? Eller får Lionel Messi endelig sit første trofae med det argentinsk­e landshold? Svaret får vi natten til søndag.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Messi er stadig Argentinas helt store stjerne, men han mangler at føre sit land til en sejr i enten Copa America eller VM.
FOTO: RITZAU SCANPIX Messi er stadig Argentinas helt store stjerne, men han mangler at føre sit land til en sejr i enten Copa America eller VM.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark