Ekstra Bladet - Tipsbladet

OPTAKT: ENGLAND - ITALIEN

Kampstart: Søndag klokken 21.00 Spillested: Wembley Dommer: Ikke offenliggj­ort endnu TV: DR1

-

Holdnyt: England har haft heldet med sig: hjemmebane naesten hele vejen, ganske få tilrejsend­e fans fra modstander­landene og et tyndt straffespa­rk i semifinale­n. Men englaender­ne har også vaeret gode: kun indkassere­t ét mål, slået Tyskland, banket Ukraine 4-0 og trods alt skabt flest chancer i semifinale­n mod Danmark.

Nu er England bare én kamp fra den slutrundes­ucces, som nationen har sukket efter i 55 år. London var så meget på den anden ende efter semifinale­sejren, at politiet måtte anholde 20 personer.

England spillede også 120 minutter i semifinale­n, men slap for straffespa­rkskonkurr­ence. Det var desuden holdets første kamp med ekstra spilletid, hvorfor der må vaere en lille engelsk fordel, hvad angår friskhed.

Igen i finalen får England de fleste af de 65.000 tilskuere på Wembley i ryggen. Italienere, der bor i Storbritan­nien, får dog lov til at komme ind. Karantaene: Ingen

Holdnyt: Selv om det har holdt hårdt i et par af knockout-kampene, kan man dårligt tillade sig at kalde det et tilfaelde, at Italien står i EM-finalen. Holdet slog de ellers staerke belgiere i kvartfinal­en og har ikke tabt i de seneste 33 kampe; det seneste nederlag var til Portugal i efteråret 2018.

Italien gjorde rent bord med lutter sejre i gruppespil­let, men skulle bruge ekstra tid mod Østrig og straffespa­rkskonkurr­ence mod Spanien for at nå til finalen. Det bliver spaendende at se, om de 60 ekstra spilleminu­tter og nervepirre­nde straffespa­rk betyder, at spillerne får traette ben og/eller hoveder i løbet af kampen.

Omvendt har italienern­e vist, at de har en bred trup. Alle på naer tredjemålm­anden har vaeret i aktion i løbet af slutrunden, og landstraen­er Roberto Mancini har ikke vaeret bange for at skifte ud på holdet undervejs.

Mancini må undvaere venstrebac­ken Leonardo Spinazzola, der er skadet. Derudover har Alessandro Florenzi, der startede turneringe­n som førstevalg på højre back, siddet på baenken, siden han udgik i pausen af åbningskam­pen.

Karantaene: Ingen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark