Ekstra Bladet - Tipsbladet

Superligae­n starter fra baghjul i Europa

-

Med hele fem hold i kvalifikat­ionen til Champions League, Europa League og Conference League er der gode muligheder for at se europaeisk fodbold i denne saeson – ja vi ved endda med garanti, at Brøndby IF og Randers FC har seks europaeisk­e gruppekamp­e fra september til december, da de to klubber traeder ind i sidste kvalifikat­ionsrunde af Champions League og Europa League, og dermed minimum er garanteret gruppespil i henholdsvi­s Europa League og Conference League.

Det betyder overhovede­t ikke, at de øvrige tre klubber kan tage den med ro – faktisk er presset i den grad på Superliga-klubberne, hvis de vil holde bare nogenlunde fast i den fornemme adgang til Europa, de har denne sommer.

For FC Midtjyllan­ds pauvre pointhøst i gruppespil­let i Champions League i sidste saeson er medvirkend­e til, at Superliga-klubberne starter fra baghjul her i 2021/22, hvor adgangen til Europa i saesonen 2023/24 bliver afgjort.

Her ligger Danmark lige nu nummer 21 på Europa-ranglisten, tre koefficien­tpoint efter Schweiz på den 15. plads, der er blevet ekstremt vigtigt for, at man kan få hold med i Europa League.

Under 15. pladsen ryger alle andre end mesterhold­et direkte i kvalifikat­ionen til Conference League, og der har man ikke lyst til at ende, hvis man har et tårnhøjt spillerbud­get som FC København eller FC Midtjyllan­d.

Så når FC København, FC Midtjyllan­d og AGF i den kommende uge spiller mod Torpedo-Belaz Zhodino, Celtic og britisk modstand for århusianer­nes vedkommend­e (Larne og Bala Town spillede torsdag aften), spiller man også for egne, fremtidige muligheder.

Og de vil da i den grad stå staerkest, hvis FC København slår sig gennem Conference League-kvalifikat­ionen som seedet, og hvis FC Midtjyllan­d også slutter sig til i et gruppespil ved at vinde i mindst én af runderne, for eksempel i de kommende to uger mod et svaekket Celtic, der smerter efter at have mistet mesterskab­et til Rangers FC, vil dansk fodbold stå flot igen om to somre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark