Ekstra Bladet - Tipsbladet

OPTAKT: FC KØBENHAVN - AAB

start: Søndag kl. 16.00 Spillested: Parken, København Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffer­sen TV: Ca

-

Holdnyt FC København: To saesoner i traek har FC København ikke vaeret i naerheden af mesterskab­et. Det må ikke ske tre gange, og arbejdet starter søndag i Parken.

Der er sket en større udskiftnin­g i FCK-truppen allerede før saesonstar­ten. Vaek er spillere som Mathias "Zanka" Jørgensen, Nicolaj Thomsen og Mustapha Bundu, mens den tidligere AGF-duo Kamil Grabara og Kevin Diks er kommet til sammen med den georgiske midtstoppe­r David Khocholava.

Der kommer helt sikkert til at ske yderligere transferak­tivitet i løbet af sommeren.

Testkampen­e op til Superliga-premieren var svingende for Jess Thorups mandskab. CSKA Moskva og Lyngby blev besejret, mens løverne tabte til Rapid Wien og spillede uafgjort mod Hvidovre IF.

FC København har i stort set hele opstarten måttet udvaere trioen Jonas Wind, Nicolai Boilesen og Karl-Johan Johnsson, der har vaeret optaget af EM. De kaster sig ud i den nye saeson naermest helt uden at have holdt sommerferi­e.

Rasmus Falk var ikke med i generalprø­ven mod Rapid Wien på grund af en skade, og i samme opgør måtte David Khocholava udgå efter et sammenstød. Begge ser dog ud til at blive klar til AaB-kampen. Victor Nelsson afsoner den første af to spilledage­s karantaene.

Karantaene­r: Victor Nelsson Holdnyt AaB: Marti Cifuentes' mandskab havde ikke nogen prangende saeson i fjor, men var alligevel kun en vellykket straffespa­rkskonkurr­ence fra at kvalificer­e sig til Europa. Dermed sluttede det haederligt, men nordjydern­e skal forbedre sig i den kommende saeson.

AaB har imidlertid mistet to af deres bedste spillere på papiret. Lucas Andersen er der ganske vist stadig, men AaB-darlingen har pådraget sig en alvorlig skade, og det er mere end tvivlsomt, om han ser grønsvaere­n i den kommende saeson. Oscar Hiljemark har måttet opgive fodboldkar­rieren.

Til gengaeld kan nordjydern­e glaede sig over tilgangen af Louka Prip, der var en stor profil i AC Horsens og nu skal bevise, at han også kan begå sig i en større klub. Også Anders Hagelskjae­r er kommet til fra Silkeborg.

AaB har spillet uafgjort i tre af fem testkampe op til saesonen. I generalprø­ven blev det til en 1-0-sejr over AGF takket vaere en scoring af Kasper Kusk i de døende sekunder.

Karantaene­r: Ingen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark