Ekstra Bladet - Tipsbladet

FC København Stor stjerne ender på baenken

Truppen er bred, og ambitioner­ne store. Jess Thorup skal forbedre resultater­ne og holde balancen mellem profilerne.

- TEKST: OLE HOFFSKOV @OleHoffsko­v

Transfers ind

Pierre Bengtsson (Vejle Boldklub, lejeaftale retur)

Guillermo Varela (Dynamo Moskva, lejeaftale retur)

Johan Guadagno (Manchester United) Kamil Grabara (LIverpool)

Kevin Diks (Fiorentina)

David Khocholava (Shakhtar Donetsk)

Transfers ud

Mustapha Bundu (Anderlecht, lejeaftale retur)

Nicolaj Thomsen (kontraktud­løb) Mathias ”Zanka” Jørgensen (Fenerbahce, lejeaftale retur)

Matias Riikonen (Ilves, lejeaftale retur) Michael Lüftner (Fehevar FC)

Philip Banda (Sønderjysk­E) Stephan Andersen (karrierest­op) Mikkel Kaufmann (Hamburger SV, lejeaftale)

Traeningsk­ampe

FC København-Hvidovre IF 1-1 FC København-Lyngby Boldklub 3-1 CSKA Moskva-FC København 0-1 Rapid Wien-FC København 1-0

Status

Det endte ikke i den totale fiasko, men sidste saeson var ikke desto mindre lige til glemmeboge­n for FC København. Et tidligt europaeisk exit, en spektakula­er traenerfyr­ing, en udskiftnin­g på flere nøgleposit­ioner, en tredjeplad­s i Superligae­n og en skuffende indsats i pokalen opsummerer en dårlig saeson for Danmarks mangeårige flagskib. Sommerpaus­en har foreløbig budt på heftig aktivitet på transferma­rkedet, og der kommer helt sikkert til at ske endnu mere. Saerligt tilgangene af Kevin Grabara og Kevin Diks er spaendende og har sat sindene i kog i Aarhus. Det er i øvrigt bemaerkels­esvaerdigt, at Mathias ”Zanka” Jørgensen ser ud til at vaere faerdig i FCK. David Khocholava ligner hans afløser.

Styrker

Der findes ikke én sportsdire­ktør i Superligae­n, der ikke ville tage imod spillere som Mohamed Daramy, Rasmus Falk, Viktor Fischer og Jonas Wind med kyshånd. FC København har en masse individuel kvalitet i offensiven og spillere, der på egen hånd kan afgøre en fodboldkam­p. Sådanne spillere er guld vaerd på dage, hvor taktikken eller kollektive­t fejler. FC København kan i det hele taget mønstre en bredde, der må gøre de 11 resterende klubber grønne af misundelse.

Svagheder

Det var helt ufatteligt – ja, decideret pinligt – så mange mål, FC København indkassere­de i sidste saeson. 53 mål lukkede løverne ind i 32 kampe, og det må naturligvi­s aldrig ske for et hold med en defensiv bestående af flere landsholds­spillere. Jess Thorup skal i dén grad have fundet lappegreje­t frem, for det må aldrig gentage sig. Der skal afstemmes nogle ting i defensiven.

Han bliver vigtig

Lukas Lerager har nu vaeret i FC København i et halvt år, og han har kvaliteter­ne til at give hele holdet et løft. Jess Thorup mener, at han er den bedste midtbanesp­iller i Superligae­n – så er scenen sat for den tidligere landsholds­spiller.

Hold øje med

Selv om defensiven sejlede i sidste saeson, var det netop i FC Københavns bagkaede, at en mindre åbenbaring viste sig. 18-årige Victor Kristianse­n fik et lille gennembrud i foråret, og han satte to streger under, at han sagtens kan begå sig i toppen af dansk fodbold. Det bliver spaendende at følge den nyudklaekk­ede student i sin første hele saeson i Superligae­n.

Spørgsmåls­tegnet

Det er imponerend­e af FC København, at man har lokket Kevin Diks til klubben, men hvad er egentlig planen med hollaender­en? Skal han spille på midtbanen, som han gjorde et par gange med succes i AGF? Naeppe. Nej, Diks er hentet som højre back, og her skal han konkurrere med ingen ringere end Peter Ankersen. På papiret har FC København vel Superligae­ns to af tre bedste højrebacks. Én af dem vil sandsynlig­vis gå en saeson i møde med begraenset spilletid. Den duel bliver uhyre interessan­t.

Bud på idealopsti­lling

4-3-1-2: Grabara – Ankersen, Nelsson, Khocholava, Boilesen – Lerager, Zeca, Falk – Wind – Wilczek, Fischer

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark