Ekstra Bladet - Tipsbladet

Silkeborg IF Hvem erstatter den store stjerne?

Silkeborg er tilbage i Superligae­n, men Magnus Mattsson, der scorede 19 mål i 1. division, er blevet solgt.

- TEKST: KENNETH JENSEN @KennethJen­sen85

Transfers ind

Andreas Oggesen (FC Fredericia) André Calisir (Apollon Smyrnis) Nicolai Larsen (EA Guingamp)

Transfers ud

Magnus Mattsson (NEC Nijmegen) Patrik Gunnarsson (Brentford, lejeaftale udløbet)

Anders Sønderby (kontraktud­løb) Emil Holten (Esbjerg fB)

Anders Hagelskjae­r (AaB) Valance Nambishi (FC Fredericia) Jeppe Gertsen (FC Fredericia)

Traeningsk­ampe

Vejle Boldklub-Silkeborg IF 0-5 AC Horsens-Silkeborg IF 0-0 Silkeborg IF-Hvidovre 5-1 Hamburger SV-Silkeborg IF 1-0

Status

Så prøver de igen, Silkeborg IF. De senere års elevatorho­ld er tilbage i Superligae­n efter en enkelt saeson i den naestbedst­e raekke, og Kent Nielsens tropper har spillet glimrende fodbold på vejen mod Superligae­n. Men man har mistet den offensive stjerne Magnus Mattsson, der er blevet solgt til NEC Nijmegen, og så er målmand Nicolai Larsen hentet som erstatning for den glimrende Patrik Gunnarsson. Ellers er det stort set samme hold, der skal forsøge at holde SIF i Superligae­n.

Styrker

Silkeborg har en god midtbane med flere forskellig­e spillertyp­er, og Kent Nielsen har virkelig fået meget ud af Mark Brink og Stefan Thordarson. Samtidig er Nicolai Vallys vokset, og Sebastian Jørgensen kan få et regulaert gennembrud efter salget af Mattsson – han har en super venstre fod og et godt blik for mål og medspiller­e. Der er bredde på midtbanen med folk som Anders Klynge, Mads Kaalund og Andreas Oggesen.

Svagheder

SIF har en staerk trup i 1. division og en svag trup til Superligae­n. Forsvaret har kvalitet på de forskellig­e positioner, men er stort set uprøvet i Superligae­n, og har man nok kvalitet i offensiven, hvor kun Nicklas Helenius er bevist på dette niveau? Kan Wessam Abou Ali og Alexander Lind løfte i angrebet, hvis Helenius bliver skadet?

Han bliver vigtig

Tobias Salquist skal vise, at han er vokset i SIF, og han får en vigtig opgave i midterfors­varet. Han spillede et glimrende forår, efter SIF hentede ham retur på en fri transfer. Han bliver vigtig med sine kvaliteter i duelspille­t.

Hold øje med

Rasmus Carstensen er bare 20 år, men U21-landsholds­spilleren har allerede vist store kvaliteter for SIF. Han var med fra start i de fleste kampe ved U21-EM som højre back, og hans kvaliteter er, at han har en kaempe motor og formår at ramme medspiller­ne. I sidste saeson stod han for ni assists i 37 kampe.

Spørgsmåls­tegnet

Magnus Mattsson var Silkeborgs helt store profil, og ham har man nu solgt. Reelt står man svagere, end man gjorde, da man rykkede op. Hvem skal nu overtage? Det oplagte valg er Sebastian Jørgensen, der har mange kvaliteter med bolden, men han er til gengaeld svag i presspille­t, hvilket Kent Nielsen formentlig ikke er så vild med.

Bud på idealopsti­lling

(4-3-2-1): Larsen – Carstensen, Salquist, Felix, Dahl – Kaalund, Brink, Thordarson – Vallys, Jørgensen – Helenius

 ??  ?? U21-landsholds­spilleren Rasmus Carstensen får nu lov til at prøve sit talent af i Superligae­n. FOTO: MORTEN KJAER/RITZAU SCANPIX
U21-landsholds­spilleren Rasmus Carstensen får nu lov til at prøve sit talent af i Superligae­n. FOTO: MORTEN KJAER/RITZAU SCANPIX
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark