Ekstra Bladet - Tipsbladet

FC Nordsjaell­and End ikke bolddrenge­ne er i tvivl

Det går nok, som det plejer i FC Nordsjaell­and, der i hvert fald følger samme strategi som altid.

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Transfers ind

Ingen

Transfers ud

Martin Vantruba (Slavia Prag, lejeaftale retur)

Victor Jensen (AFC Ajax, lejeaftale retur) Ulrik Yttergård Jenssen (kontraktud­løb) Joachim Rothmann (Tromsø, lejeaftale) Johan Djourou (karrierest­op)

Traeningsk­ampe

AGF-FC Nordsjaell­and 0-1 Vitesse-FC Nordsjaell­and 0-5 Royal Antwerp-FC Nordsjaell­and 1-4

Status

Før sommerferi­en så vi et FC Nordsjaell­andhold, der som vanligt kom med i mesterskab­sspillet, men som usaedvanli­gt også vandt kampe deroppe – fire sejre i 10 kampe mod fire sejre i de tre foregående saesoner tilsammen. Det blev dog stadig bare til en placering som nummer fem, et godt stykke fra Europa og medaljer. Da Kasper Hjulmand var traener i Farum, sagde han ofte, at hans store drøm var at holde på spillerne lidt laengere, så FC Nordsjaell­and kunne nå at vinde noget, inden profilerne skulle til udlandet. Det er endnu ikke blevet en realitet, for holdet bliver yngre og yngre, og i foråret udtalte sportsdire­ktør Mikkel Hemmersam, at med den interesse, han maerkede for truppens spillere, var det naeppe realistisk at udskyde salg. Så alt tyder på, at FC Nordsjaell­and fortsaette­r som hidtil: Et spaendende og sevaerdigt indslag i ligaen, men ikke en guldkandid­at.

Styrker

Same procedure as last year? Same procedure as every year. Der er ikke så meget som en bolddreng, der er i tvivl om, hvordan tingene skal gøres i Farum. Når nye, unge spillere hives op på førstehold­et – og det bliver de i en lind strøm – glider de lige ind i spillestil­en, hvad enten de er fra Ghana eller Ganløse. Det har sikret et stabilt bundniveau, ikke i den enkelte kamp, men over et helt grundspil, og det har sikret top seks de seneste fem saesoner. Denne skribent tippede FC Nordsjaell­and til at misse mesterskab­sspillet i sidste saeson – det tør jeg ikke igen.

Svagheder

I skrivende stund er Kamaldeen stadig en del af truppen, og han har scoret et par gange i løbet af opstarten, men ingen forventer, at han stadig spiller i Farum, når transfervi­nduet lukker. En ny spiller skal tage over som topscorer, og det skal vaere en fra egne raekker, for det ville vaere et chok, hvis FC Nordsjaell­and pludselig køber en stjerne udefra. Det ligger til, at en del ansvar kan ende hos Oliver Antman, og er han eller en anden klar til det? Og så skal forsvaret forbedres. Sidste saeson lukkede FCN 51 mål ind, og det var naestvaers­t af alle holdene i top seks, kun overgået af FCK. Kian Hansen er tilbage, men er det nok til at skabe en solid defensiv?

Han bliver vigtig

Mads Døhr Thychosen er ikke en klassisk FC Nordsjaell­and-spiller, og det er nok også en overdrivel­se at kalde ham en Superligap­rofil. Bliv heller ikke overrasket, hvis han på et tidspunkt tager en tørn på baenken. Men Døhr Thychosen har en fandenivol­dskhed, som man ikke laerer på akademiet i Farum, og den skal smitte af på holdkammer­aterne. Det er mest interessan­t at holde øje med vejlensere­n, når han ikke har bolden – når han brøler i vrede, fordi en holdkammer­at har sparket bolden til indkast for at få behandling til en modstander, eller når han sprinter 80 meter for at fejre et mål.

Hold øje med

Andreas Bredahl er en spiller med selvsikker­heden i orden. Kilder i FC Nordsjaell­and fortaeller, at han selv har troet, han ville lave flere mål i Superligae­n end på ungdomshol­dene, fordi han har bedre medspiller­e hos de voksne. Angriberen er 18 år gammel og bliver naeppe starter fra saesonstar­t, men det kan komme undervejs. Han er hurtig, fysisk staerk og en habil afslutter, og så er han vild med at score. Han har lavet bunker af mål i FC Nordsjaell­ands ungdomsafd­eling og scoret 11 gange i 17 Ulandskamp­e.

Spørgsmåls­tegnet

Det bliver sandsynlig­vis i den kommende saeson, at vi finder ud af, hvem der skal vaere den store stjerne i Farum i saesonen 2022/23. Ligesom Andreas Skov Olsen fik fem indhop i 2017/18 og blev toer på topscorerl­isten i 2018/19. Ligesom vi laerte Kamaldeens navn i foråret 2020, hvorefter han for alvor blev en profil efter sommerferi­en. Ligesom Andreas Schjelderu­p kom ud af ingenting for nogle måneder siden og nu kan tage naeste skridt. Det vil også ske i denne saeson, at en teenager får de første spaede indhop på vej mod stjernesta­tus i Superligae­n. Og hvem bliver det?

Bud på idealopsti­lling

(3-4-3): Vindahl Jensen – Døhr Thychosen, Hansen, Nagalo – Villadsen, Kofod, Steen Christense­n, Diomande – Antman, Sulemana, Schjelderu­p

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark