Ekstra Bladet - Tipsbladet

Et forsigtigt forsvar

- Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen

Ingen har sagt, at det skulle vaere nemt at vaere cheftraene­r i en topklub i Superligae­n, og det har det så sandelig heller ikke vaeret for FC Københavns Jess Thorup eller Brøndbys Niels Frederikse­n, der søndag mødes med deres respektive hold 12 spillerund­er inde i Superligas­aesonen.

Jess Thorups FC København ligger på andenplads­en og er for mange mennesker, inklusiv undertegne­de, favorit til forårets guldmedalj­er, selvom FC Midtjyllan­d er tre point foran.

For selvom der har vaeret bump på vejen, har FC København også en på mange positioner bred trup, der på de gode dage spiller god angrebsfod­bold og overmatche­r modstander­ne med det mest ambitiøse, boldbesidd­ende spil i raekken tilsat individuel­le genialitet­er fra folk som Kevin Diks, Pep Biel og Jonas Wind.

Men selvom FCK er ti point foran Brøndby og naeppe behøver tage mestrene alvorligt som guldkandid­at efter deres mildest talt ujaevne saeson, er det Thorup, der er mest i fokus af de to toptraener­e.

Som Jess Thorup var inde på i et interview med tipsbladet.dk i landsholds­pausen, bliver hvert et ord, han siger, vendt og drejet, og det samme gaelder alle taktiske dispositio­ner, som da Thorup i søndags satte Pep Biel ud på kanten i 1. halvleg mod Sønderjysk­E som del af puslespill­et efter Zecas skade.

Det forsøg lykkedes ikke specielt godt med spanieren, der efter eget udsagn i Tipsbladet kort efter ankomsten til Danmark føler sig klart mest hjemme inde centralt.

Ligesom i lange perioder i FC Midtjyllan­d er der stort fokus på cheftraene­ren, et fokus der er tifold større i FC København, og da isaer, når det er Thorups personlige ven, den levende klublegend­e Ståle Solbakken, som Thorup har afløst.

Det virker, som om det tidligere så store fokus på den siddende Brøndby-traener i evig jagt efter forløsning­en og det første mesterskab i umindelige tider er skiftet over og nu er på FCK-traeneren. Det er måske ikke så meget på grund af Jess Thorup som på grund af det faktum, at mesterskab­et bare pinedød skal i hus i denne saeson efter mesterskab­er til FC Midtjyllan­d og Brøndby.

Det hjaelper heller ikke, at klubbens brud med Ståle Solbakken i manges øjne ikke blev håndteret godt, og den skygge forsvinder ikke, før FCK igen vinder DM.

Så stort er presset i Brøndby ikke. Og så alligevel. For havde Vejle hevet en sensatione­l sejr i hus, havde det heddet 12 point i 12 kampe for Brøndby, og så var knivene i den grad blevet hvaesset.

Det kan de hurtigt blive igen, hvis Brøndby taber hjemme til FC København, uanset om spillet så har vaeret fornuftigt, og anderledes kan det dårligt vaere, når der er tale om et forsvarend­e mesterhold med ydmyge tre sejre i 12 kampe og senest 60-70 meget dårlige minutter mod Vejle, der lige så vel kunne have vundet.

Mesterskab­et køber cheftraene­r Niels Frederikse­n og fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen en stor og fortjent kredit, men der er graenser for, hvor laenge sommerens store udskiftnin­ger og den ny opgave med også at spille i Europa League bliver accepteret som forklaring på svingende resultater.

Brøndby får brug for en helt anderledes staerk praestatio­n mod FC København, hvis man skal have en chance søndag, mens forsøg 2,5 på fodboldliv­et efter Zeca helst skal falde bedre ud for FC København endnu de to første, hvor en sejr over Viborg i slutminutt­erne efter den graeske midtbanesp­illers horror-skade blev til et enkelt point og så det enlige point mod Sønderjysk­E, hvor man heller ikke overbevist­e nogen om, at løsningen var fundet.

Når man taenker på, at Brøndby vandt DM i maj, og at Jess Thorup har mistet sin vigtigste spiller til en korsbåndss­kade efter en sommer med store udskiftnin­ger i truppen, er det ikke specielt rimeligt, men én af de to cheftraene­re er givetvis under større pres på mandag på baggrund af søndagens resultat.

Det kommer, uanset hvor kort tid, de faktisk har haft til at arbejde med deres nuvaerende trupper efter en sommer og et efterår med store omvaeltnin­ger, og før FC København ligger på en sikker førsteplad­s og Brøndby på en sikker Top 6-plads, forsvinder luppen naeppe.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark