Ekstra Bladet - Tipsbladet

Den ny start efter Abramovitj bliver spildt

-

Den amerikansk­e milliardær Todd Boehly og hans medinvesto­rer Hansjörg Wyss, Mark Walter og folkene fra investerin­gsfonden Clearlake Capital får rigeligt at se til i den kommende tid.

Forventnin­gen er, at de inden for et par uger får lov til at betalte de omtrent 22 milliarder kroner, Chelsea ender med at koste, på en indefrosse­t bankkonto, som Roman Abramovitj ikke kan røre på grund af sanktioner­ne mod ham.

De nye investorer har lovet at pumpe op mod 15 milliarder kroner i klubben, og det bliver der brug for med en omfattende istandsætt­else af Stamford Bridge eller, måske, en genoplivni­ng af planerne om et nyt stadion, som klubben og Roman Abramovitj ikke kunne eksekvere på trods af flere forsøg i de to seneste årtier.

Der skal også findes et nyt midterfors­var med Antonio Rüdigers fri transfer til Real Madrid og Andreas Christense­ns forventede skifte til Reals bitre rivaler i Barcelona, og cheftræner Thomas Tuchel og fansene kunne helt sikkert tænke sig yderligere et par spillere, eksempelvi­s kompliment­eret med udskiftnin­ger i front, hvor Romelu Lukaku og Timo Werner hverken vinder hjerter eller topscorerp­riser.

Men alle disse relevante og presserend­e spørgsmål for en af verdens største klubber er for mig sekundært sammenlign­et med, hvad der sker med klubben og dens lokale forankring og samspil med fansene.

I den hektiske proces var det i marts på tale, at Chelsea Supporters Trust skulle have en særlig stemme i den ny ledelse med vetoret i sager, der vedrører fansene, men den britiske regering undlod at gøre fansenes sær-position i Chelsea til et krav til de potentiell­e købere.

Vi må se, hvad de nye ejere lægger op til. Man må håbe for Chelseas fans, at der er mere John Henry og Liverpool end familien Glazer og Manchester United over den nye ejer Tom Boehly, der driver det bedst betalende baseballho­ld i USA, Los Angeles Dodgers.

Mere bekymrende er det, at man tilsynelad­ende vil holde fast i formand Bruce Buck og den dygtige men også loyale Abramovitj-medarbejde­r Marina Granovskai­a som direktør.

Sidstnævnt­e har et godt rygte i fodboldver­denen på grund af stærk faglighed, men det er noget bekymrende, at der er plads til Abramovitj' folk efter dennes ekstremt dramatiske exit fra Chelsea.

Hvis det her skal repræsente­re en ny start og et nybrud med, hvem man lukker indenfor i fodboldver­denen, er det et uheldigt signal at holde fast i forgængere­ns mest loyale folk, der gemte sig bag cheftræner Thomas Tuchel, da krisen var størst i februar og marts.

Jeg håber, det bliver bedre, og den friske start bliver frisk.

Men her, hvor Chelsea gør sig klar til sæsonens kamp i FA Cup-finalen mod Liverpool, kan jeg desværre blive i tvivl om, hvorvidt man har lært noget som helst af de seneste måneders kaos og to årtiers brug af Chelsea af en Vladimir Putins stærke politiske og økonomiske støtter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark