Ekstra Bladet - Tipsbladet

KASPER HJULMAND OM JESPER LINDSTRØM

-

Jesper Lindstrøms første sæson i Eintracht Frankfurt har været lidt af et triumftog, og ifølge Lindstrøms tidligere træner kan en del af Bundesliga-danskerens succes forklares med hans uimponered­e tilgang. ”Jamen, det er en fantastisk historie, for Brøndby også, og for ham selv og hans familie. En dreng, som bare er pisseglad for at spille fodbold, som når det, han har nået indtil videre, gennem hårdt arbejde og en god tilgang. Det er en dejlig historie,” siger Joakim Mattsson, tidligere U19-træner i Brøndby IF, til Tipsbladet.

Forud for onsdagens Europa League-finale mellem Eintracht Frankfurt og Rangers erkender Matsson gerne, at han er overrasket over, at Jesper Lindstrøms første sæson er gået så godt, at den 22-årige dansker onsdag blev kåret til 'Årets Rookie' i Bundesliga­en.

”Ja, det er man jo, for han er jo ikke så gammel. Så at gå ind og spille i en af de største ligaer og bare brænde det af, som om det var U19-ligaen stadigvæk... det havde jeg nok ikke set komme. Men det fortæller også lidt om hans måde at gå til tingene på,” siger Joakim Mattson således.

Joakim Mattsson var træner for Jesper Lindstrøm i 2018/19-sæsonen, hvor den nuværende Eintracht Frankfurt-profil spillede for Brøndbys U19-hold.

”Han var jo en glad dreng, som gerne ville spille fodbold. Han var dygtig, meget dygtig. Jeg var slet ikke i tvivl om, at han ville blive Superliga-spiller. At han skulle nå så langt, som han har gjort, det havde jeg måske ikke lige set for mig. Men han havde en frisk tilgang, og han havde den der glæde ved bare at spille fodbold,” siger

Tipsbladet fangede kort før deadline landstræne­r Kasper Hjulmand til en snak om Lindstrøms flotte sæson.

”Det er jo åbenlyst en super god sæson, hvor 'Jobbe' traf et valg om at tage til en klub, der virkelig gerne ville have ham. En træner, der rigtig gerne ville have ham. Og så har han, på trods af en besværlig start, hvor de ikke fik resultater­ne og måtte kæmpe sig lidt igennem det, så har han kæmpet godt igen. Han har fået utroligt meget spilletid og er blevet en vigtig brik på et Bundesliga-hold, som klarer sig fint. Meget hurtigt endda. Og det er ikke så tit, det sker for en ung spiller, at han bider sig så godt fast. I foråret noterede jeg mig og

Joakim Mattson.

”Om det så var på U19-holdet eller reservehol­det eller førstehold­et, det var han egentlig lidt ligeglad med. Bare han fik lov til at spille. Han var sindssygt dygtig med bolden, når han drev den fremad. Han havde en god accelerati­on og kunne også godt sparke til en bold. Så han var en god offensiv spiller for os dengang.”

KÆMPEDE MED TEMPERAMEN­TET

Jesper Lindstrøm var dog ikke nødvendigs­å, at nu begyndte han også at blive inde på banen, når de var bagud. I starten af sæsonen blev han taget ud, og man satte nogle andre kræfter ind til sidst. Men når der skulle ske noget til sidst i kampene, så lod de ham blive derinde. Han er stille og roligt vokset i løbet af sæsonen, og stor cadeau til ham, altså... han har arbejdet rigtig godt i klubben. Han er meget ligetil. Han er en person, som er nem at arbejde med. Han giver altid alt, hvad han har. Han passer rigtig godt til den måde, der bliver spillet fodbold i Bundesliga­en og i Frankfurt.”

Omdeterove­rraskende,atLindstrø­m harfåetsåm­egetspille­tid: vis U19-holdets absolut bedste spiller.

”Han var blandt de bedste. Men han havde også nogle gange sit temperamen­t imod sig. Så det var også en udfordring for ham, som han egentlig ret hurtigt fik styr på.”

”Når han ikke lige lykkedes, så blev han lidt indebrændt og havde svært ved at komme videre. Gik og ærgrede sig. Det fik vi pillet lidt fra ham, vi fik ham til at sige 'pyt' og 'fuck det' og 'lad os komme videre'.”

På det tidspunkt lå det ikke i kortene, at

”Jeg ved ikke, om det overrasker mig, men man kan i hvert fald ikke forvente det. Hvis han ikke havde fået det, så havde det ikke været overrasken­de. Men det er ikke forventeli­gt, at man bare kommer derned og så vokser så meget, som han har gjort. Men han har den personligh­ed, der skal til, fordi han er så ihærdig og ligetil. Der er ikke noget falsk filter ved 'Jobbe'. Han er bare, som han er. Og så vil han arbejde. Og det er den der personligh­ed, der gør, at han kan få sit talent foldet ud. Han har fået lov til det og har vundet respekt, ikke kun fra træneren, men også fra medspiller­ne og fra fansene. Og derfor er det en super stærk sæson fra ham.”

OmLindstrø­msrollepål­andsholdet, hvordererm­angeombudd­et:

”Ja, men altså, han er jo også stille og roligt vokset, fra for et år siden ikke at være med, til at han i løbet af den her sæson er kommet tættere på. Han har været en del af U21-landsholde­t i løbet af efteråret, og vi begyndte at tage ham lidt med i efteråret. Så nu må vi se. Her i juni måned skal vi spille fire kampe på 10 dage, så der er brug for folk, der er i form og kan gøre noget, så vi må se, hvad der kommer til at ske.”

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Lindstrøm og Frankfurt kan se frem til en jævnbyrdig kamp mod Rangers FC, der har slået Dortmund og Leipzig ud tidligere i turneringe­n.
FOTO: RITZAU SCANPIX Lindstrøm og Frankfurt kan se frem til en jævnbyrdig kamp mod Rangers FC, der har slået Dortmund og Leipzig ud tidligere i turneringe­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark