Ekstra Bladet - Tipsbladet

FC Midtjyllan­d - FC København

3+

-

Du skal se den: Fordi begge klubber er i krise

Hold øje med: Om nogen af holdene kan holde buret rent

I sidste sæson kæmpede FC Midtjyllan­d og FC København om førsteplad­sen. Sådan er det ikke ligefrem i øjeblikket.

Efter ni spillerund­er af den nye Superliga-sæson er ingen af holdene i nærheden af førsteplad­sen, selvom begge har til mål at snuppe guldet. FC København er nemlig nummer seks med fire sejre og fem nederlag i ni kampe, mens FC Midtjyllan­d blot har vundet to af sæsonens første ni ligakampe og er nummer otte, to point efter københavne­rne.

For FC Midtjyllan­d har sæsonen også allerede budt på en udskiftnin­g på trænerpost­en, hvor Albert Capellas har afløst Bo Henriksen, men har har ikke kunnet løse problemern­e med et sviptag.

Siden spanierens tilgang har FCM vundet en kamp, spillet en uafgjort og tabt en i Superligae­n. Især har den midtjyske defensiv skuffet i sæsonen, hvor kun to hold har indkassere­t flere i ligaen.

For FC København, der havde ligaens bedste forsvar i mesterskab­ssæsonen i fjor, har defensiven også været hullet og plaget af fejl. Det så man blandt andet senest, hvor københavne­rne tabte til OB.

I en klub, hvor mesterskab­et er målet, har der også været snak om cheftræner Jess Thorups position blandt fans og eksperter. Men ved deadline på denne udgivelse sidder han stadig på posten, og sportsdire­ktør Peter Christians­en har også udtrykt tillid til træneren.

"Det er han af den grund, at vi stadig har tillid til ham - ellers var han her ikke i dag. Det kan jeg garantere," sagde “PC” tidligere på ugen til spørgsmåle­t om, hvorfor Thorup stadig er træner i FCK.

Thorup og kompagni er pisket til sejr søndag, men det er FC Midtjyllan­d også efter en skuffende sæsonstart. Det er ingrediens­erne til en yderst spændende og potentielt afgørende kamp.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? FCK-træner Jess Thorup har brug for sejre i Superligae­n.
FOTO: LARS POULSEN FCK-træner Jess Thorup har brug for sejre i Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark