Ekstra Bladet - Tipsbladet

ENGLAND: KANE SKAL REDDE SOUTHGATE

-

Gareth Southgate er kommet under pres.

Der har været konstant fremgang for England med Gareth Southgate som landstræne­r. Semifinale ved VM, 3. plads i Nations League og finalen på Wembley mod Italien.

Det er bare ikke nok. Ikke mindst 4-0 nederlaget til Ungarn tidligere på året har været et alarmkald og udløst en bølge af kritik. England spiller kedeligt, langsomt og uden motivation.

Southgate er ikke den første træner for Three Lions til at få flak. Det er nærmest en nationalsp­ort i sig selv, og det er typisk for den engelske presse at detonere på forhånd i enten en sky af forventnin­ger eller negativite­t.

Men der pres på Southgate. Det er nu generation­en med Sterling, Stones, Pickford og Kane skal toppe. VM 2022 har hele tiden været målet for at sætte en stopper for tørkeperio­den, der begyndte med slutfløjte­t i 1966. En kilde skal springe og understreg­e engelsk fodbold er på vej frem igen, og et hurtigt kig på truppen fortæller os, at det ikke behøver være en engangsfor­estilling for England, hvis de går hele vejen. Jude Bellingham er på vej frem, som en af verdens mest løfterige midtbanesp­illere. Reece-James, Guehi, Mount og Rice er alle under 24 år. Der er fremtid at arbejde med. Her og nu ser pressen ikke mod horisonten. De ser kun til Qatar. I en politisk ladet gruppe med Iran, Wales og USA så vil Gareth Southgate især se mod en spiller: Harry Kane. Anfører og 50 mål i 73 landskampe.

Her vil det glæde, at Tottenham har købt ind til, at Kane kan få de nødvendige pauser, og det leder naturligt til Southgates egentlige trumfkort. Det fysiske aspekt. Vi har set talrige turneringe­r, hvor de engelske spillere er mødt op slidt ned til sokkeholde­rne efter en lang sæson. Det sker ikke denne gang. Med start i november en tredjedel inde i turneringe­n så møder englændern­e op med friske ben. Det kan blive turneringe­n, hvor flakskyts afløses af fyrværkeri efter 56 års venten.

Kan Harry Kane løfte England til den titel, de sådan længes efter på den anden side af Nordsøen?

 ?? FOTO: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES ??
FOTO: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark