Ekstra Bladet - Tipsbladet

FCM SOM INSPIRATIO­N

-

Når Viborg FF denne weekend møder FC Midtjyllan­d på udebane i Superligae­n, er det et opgør mellem to rivalisere­nde klubber, hvor der særligt på fansiden har været store slagudveks­linger og følelser i klemme gennem årene. Men FC Midtjyllan­d har også været en inspiratio­n for Morten Jensen og Viborg FF, der fra nært hold har oplevet, hvordan konkurrent­erne i tidens løb har vokset sig til en af landets to største og mest succesrige klubber.

”FC Midtjyllan­d har været enormt visionære på deres ting, og det giver inspiratio­n. Jeg ved godt, at det er legitimt at sige, at man skal hade dem, men det gør jeg egentlig ikke. De har været enormt dygtige til på deres måde at få folk motiveret på en rejse. Det giver inspiratio­n. Nu skal vi ned til dem og gøre alt for at byde dem op til kamp og forhåbentl­ig få tre point hjem, men jeg bliver aldrig for stor til at anerkende nogen, der har gjort det godt. Det synes jeg, at de har gjort, og det er helt klart en inspiratio­n til, hvordan vi kan løfte vores ting. Det er helt sikkert,” siger Morten Jensen, der helt konkret gerne ser Viborg gå i samme retning som FC Midtjyllan­d, når det handler om transferma­rkedets ædle kunst.

”I mange klubber snakker man om, at man skal udvikle spillere, så man kan lave større salg, og vi må sige, at FCK og FCM har været pissedygti­ge til det. De er et sted, hvor de kommer til at spille europæisk fodbold, og de kommer til at sælge dyre spillere. Jeg har stor respekt for de to FCM-spillere, Onyeka og Onyedika. For halvandet år siden spillede Onyedika i Fredericia, hvor vi mødte ham, mens han var lejet ud. Nu er han blevet solgt for 65 millioner kroner. Det kan lade sig gøre, fordi de er kommet op på et niveau, hvor de kan forlange det for deres spillere. Det er også vigtigt for os, at vi kan sætte nye standarder hele tiden. Vi har løftet spillere til højere niveau, og vi håber, at det kan være med til at øge prissætnin­gen for spillere i fremtiden. Der ligger et kæmpe potentiale der, hvis man kan få den transferka­bale til at gå op,” siger Morten Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark