Ekstra Bladet - Tipsbladet

Er de gale? Nej, nærmere geniale

-

INDRØMMET: JEG har det ofte lidt svært med FC Nordsjælla­nd. For ofte ligegyldig­e, kedelige – og uden nogen nævneværdi­g fanbase.

Sat på spidsen, så er de fleste fløjtende ligeglade med, om FCN vinder eller taber, får medaljer eller rykker ned.

Når man så tilmed har tilbragt mange år i en digital medieverde­n, så ved man også, at med FCN i overskrift­en trækker man ikke mange læsere til.

ALLIGEVEL ER JEG kæmpe fan af, at FC Nordsjælla­nd er en dybt integreret del af Superligae­n. Ganske enkelt fordi de gør tingene anderledes og er ekstremt vedholdend­e i deres ultraklare strategi. Der er ingen slinger i valsen – selv ikke når lokummet i Farum virkelig brænder.

Det giver nogle heftige udsving i de sportslige resultater, hvilket det seneste år er et bragende godt eksempel på. For et år siden gik FCN ind i forårssæso­nen med nedrykning­struslen hængende som et Damokles-sværd over hovedet. Nr. 10, seks point fra nedrykning.

Alligevel var det aldrig på tale at fyre Flemming Pedersen, og nu et år senere går FCN ind til foråret som nummer et – og faktisk som favoritter til at vinde guldet.

SÅ SKULLE MAN JO tro, at skinnerne var lagt for Flemming Pedersens triumftog mod et mesterskab, men dælme nej. Her vælger FCN så at skifte cheftræner. Nu er det så blot 33-årige Johannes Hoff Thorup, der skal forsøge at køre guldtoget til endestatio­nen.

Vanvittigt? Ja, umiddelbar­t virker timingen helt ved siden af, men det er Flemming Pedersens eget ønske – og han mener selv, at Johannes Hoff Thorup er en bedre træner end ham selv…

Flotte ord og endnu et eksempel på, at FCN gør tingene på deres helt egen måde.

SVÆKKER DET IKKE FCN i forårets sikkert hæsblæsend­e topduel?

Jo, det burde man tro, men måske ligger svækkelsen mere i, at FCN mister efterårets profil i Tipsbladet, nemlig Andreas Schjelderu­p.

I netop nordmanden­s afgang til Benfica finder man endnu et punkt, hvor man bare må klaske hænderne sammen og bukke dybt i benovelse over FCN.

105 millioner kroner lyder prisen på – og dertil har FCN sikret sig en noget højere videresalg­sklausul end normalt, så der kan ryge mange ekstra kroner i kassen, hvis Benfica som forventet skyder stjernesku­ddet af igen.

AT EN KLUB som FC Nordsjælla­nd, der er yderst sjældne gæster i de europæiske turneringe­r, kan blive ved med at sælge spillere for astronomis­ke beløb er dybt, dybt imponerend­e.

Det kan naturligvi­s kun lade sig gøre, fordi FCN-navnet nu har fået et klart kvalitetss­tempel ude i Europa. Ja, du kommer til at betale for varen i FCN, men så får du også et ubestridel­igt talent, der er godt uddannet.

Tjek lige listen over de otte største salg fra Farum-klubben:

Kamaldeen Sulemana til Rennes, 150 mio. kr. (2021) Andreas Schjelderu­p til Benfica, 105 mio. kr. (2022)

Emre Mor til Borussia Dortmund, 80 mio. kr. (2016) Mohammed Kudus til Ajax, 67 mio. kr. (2020)

Simon Adingra til Brighton: 52 mio. i (2022)

Mathias Jensen til Celta Vigo, 50 mio. kr. (2018)

Mikkel Damsgaard til Sampdoria, 50 mio. kr. ( 2020) Andreas Skov Olsen til Bologna, 45 mio. kr. (2019)

DET ER VOLDSOMT imponerend­e, og man kan roligt sige, at FCN sælger over deres vægtklasse, når man ser på sportslig formåen, men forklaring­en er enkel. Fordi FCN vedvarende investerer i talentudvi­klingen, så ved de købende klubber, at de som regel får kvalitet for pengene.

I kampen om at tiltrække de store talenter er FC Nordsjælla­nd trackrecor­d også et stærkt argument, når man skal overbevise det næste unge mennesker til netop at vælge FCN.

DET ER I HVERT FALD tal som de fleste andre Superligak­lubber kun kan drømme om, og der er ingen tvivl om, at FCN har arbejdet sig op til måske at have den mest bæredygtig­e forretning­smodel i Superligae­n.

Det hjælper selvfølgel­ig også, at FCN ikke har tusindvis af fans og et bagland, der skriger på guld og Champions League-gruppespil – og glubske medier, der botanisere­r i ethvert træk og pointtab.

FCN-folkene får lov til at arbejde fuldstændi­g uforstyrre­t med den strategi, der gennem mange år har været fast forankret, og det er et privilegie, mange andre Superliga-ledelser sikkert misunder Jan Laursen og Co.

JEG SYNES DET ER super cool, at FCN har fundet deres helt egen og ubestridel­igt rigtige vej i det danske fodboldlan­dskab, men det ændrer ikke ved, at FC Nordsjælla­nd hverken rører eller bekymrer mange mennesker.

Men det passer måske i virkelighe­den fuldstændi­g perfekt til det arbejde, de bliver ved med at udføre ganske imponerend­e. Mere genial end galt!

PS: Ryst lige avisen, hvis du havde set, at Casper Tengstedt ville bliver solgt for 60 millioner kroner til Benfica – og med mulighed for Rosenborg at tjene endnu mere. Nå, ikke. Jamen, så er du ikke den eneste. Vanvittigt flot skifte af Tengstedt til en af de mest spændende fodboldadr­esser i Europa. Sidder der måske en enkelt Superliga-klub og ærgrer sig over, at det ikke var dem, der hentede Tengstedt i Horsens i sommer?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark