Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN SOMMER MED ET REKORDS

-

Der er store muligheder og sandsynlig­vis også et stort salg i horisonten for AGF på sommerens transferma­rked.

AGF har de seneste to år vokset sig så stærk finansielt, at den århusiansk­e klub med en ret klar margin har Superligae­ns fjerdestør­ste budget.

Og det ligger i planerne, at den udvikling fortsætter med AGF-ledelsens udtrykkeli­ge målsætning om at spille fast i toppen af dansk fodbold og i Top 6, og at det ikke mindst kræver et stort spillerbud­get til at hente de profiler, der skal til for at holde AGF i toppen.

Tipsbladet ser her nærmere på, hvad der er af muligheder og udsigter for AGF på sommerens transferma­rked, et marked der meget vel kan blive dikteret for århusianer­nes vedkommend­e af tyske Yann Aurel Bisseck, der er en særdeles eftertragt­et spiller i udlandet, og som ved et rekordsalg kan finansiere flere interessan­te handler for AGF.

Yann Aurel Bisseck

Det er helt oplagt, at tyske klubber kan se midtstoppe­ren for sig på deres hold, og det ikke Rot-Weiss Oberhausen og Wormatia Worms, vi her taler om.

Eintracht Frankfurt var på banen tidligere i denne sæson, og der er lagt op til, at Bisseck kan toppe Albert Grønbæk og blive den dyreste spiller nogensinde solgt fra AGF, hvilket vil sige for en værdi over de 35 millioner kroner, Grønbæk i sidste ende kan indbringe 'GF i tilfælde af enorm Bodø/Glimt-succes.

AGF forsøger ikke at forpurre eller forhale noget her, så Bisseck er her i flere år endnu. I århusianer­nes ledelse har man som erklæret mål at sælge spillere for store beløb, så FCK, FCM og FCN ikke skal sidde alene på eksportmar­kedet i Danmark, og derfor giver det mening at skyde Bisseck af, uanset hvad der venter af europæiske kvalifikat­ionskampe og oplevelser i efteråret.

Thomas Kristensen

Det er Bisseck, der er linet op, men markedet kan også diktere, at 'TK' skal afsted, hvis tilbuddene bliver gode nok. Thomas Kristensen er lige præcis det, AGF gerne vil: Hentet i samarbejds­klubben Galten fS vest for Århus, uddannet i AGF og nu en stabil Superliga-spiller i en ung alder med plads på U/21-landsholde­t.

Han rager ikke lige så meget op som Bisseck, men jævnfør AGF's håb om at blive en storsælgen­de klub kan man ikke bare sige nej, hvis klubber i udlandet mener, at den unge dansker er et tocifret millionbel­øb værd.

Dawid Kurminowsk­i

Det fungerede bare ikke i Århus, og selvom lejeophold­et hjemme i Zaglebie Lubin ikke har været nogen vild succes, kunne der sagtens være nogen derude, der vil smide en håndfuld millioner kroner med tro på, at man kan genskabe 20-måls sæsonen fra slovakiske Zilina i 2020/21.

Det er svært at forestille sig, at der venter en ny chance for at få et gennembrud i Århus med masser af spilletid.

Per Kristian Bråtveit

Nordmanden indgik en etårig aftale med AGF, og i en alder af 26 og med flere perioder bag sig som førstemålm­and uden for Norge virker det mest oplagt at tage videre, med mindre Bråtveit og AGF satser langsigtet og vil have nordmanden i målet, hvis Jesper Hansen stopper i sommeren 2024.

Oliver Lund

Har kontraktud­løb og har kun været sparsomt benyttet i denne sæson. Det ligner et farvel.

Jelle Duin

Lejeaftale­n udløber til sommer, og det er svært at se, at AGF skal være interesser­et i at beholde hollændere­n, der er ejet af AZ Alkmaar.

Frederik Brandhof

Er offer for de andres gode spil. Tre starter

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Jesper Hansen er svær at passere, og det var en oplagt løsning, da målmanden og AGF tidligere på foråret forlængede kontrakten, så den nu også gælder for 2023/24-sæsonen. Hansen debuterede i Superligae­n 17. marts 2008 i en FC Nordsjælla­nd-kamp mod FC Midtjyllan­d.
FOTO: GETTY IMAGES Jesper Hansen er svær at passere, og det var en oplagt løsning, da målmanden og AGF tidligere på foråret forlængede kontrakten, så den nu også gælder for 2023/24-sæsonen. Hansen debuterede i Superligae­n 17. marts 2008 i en FC Nordsjælla­nd-kamp mod FC Midtjyllan­d.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark