Ekstra Bladet - Tipsbladet

Uwe Röslers høje krav

-

”Jeg behøver ikke dæmpe nogen internt, alle er realistisk­e, og vi er også ambitiøse. Vi har en god balance, vi har selvtillid, og så ser vi, hvor langt det bærer.”

Uwe Rösler ville hverken høre tale om at tale medalje-chancerne ned over for fansene eller egne spillere, da Tipsbladet talte med AGFtrænere­n.

”Jeg vil aldrig nogensinde tage drømmene fra nogen,” sagde den tidligere tyske topspiller til Tipsbladet, og der er dømt jagt på tre point i Parken søndag mod et FCK-hold, hvor cheftræner­en Jacob Neestrup igen skal grave i truppen for at finde 11 startere, nu hvor Marko Stamenic, Håkon Haraldsson og Viktor Claesson fik advarsler mod Brøndby og dermed sidder ude med karantæne.

Selv om afslutning­en på 2021/22-sæsonen var rædselsful­d for AGF, var det et stort navn, Rösler skulle afløse, efter David Nielsen havde sikret sig heltestatu­s blandt AGF's fans for tredjeplad­sen i 2020.

Patrick Mortensen har tidligere talt om, at man i AGF-truppen var spændt på at se, om det var en knaldhård Zorniger-type eller en ny Peter Hyballa, man fik ind ad døren, og det viste sig hurtigt, at den ny tyske træner kunne hjælpe truppen med at rejse sig efter et potentielt ødelæggend­e forår.

”Vi skulle lige se ham an, men vi har hurtigt lært at tilpasse os og leve op til de høje krav, han stiller. Nu sidder den næsten i skabet,” siger Jesper Hansen.

”Det er noget disciplin, det er grundighed, det er også tydelighed. Og så store krav. Altså han sætter virkelig store krav til os i dagligdage­n. Til træning. Det starter jo der, og det var fra den dag, han trådte ind ad døren,” siger Jesper Hansen.

Der gik 24 mål ind på 15 kampe i foråret op til trænerskif­tet, og for Jesper Hansen at se handler meget af succesen om det driftsikre tremandsfo­rsvar, Uwe Rösler har dyrket og forfinet.

”Han har været inde og justere nogle ting. Systemet er blevet meget tydeligt. Den måde, vi spiller på med de tre midtstoppe­re og wingbacks. Han har været meget tydelig i, hvad han vil have, vi skal gøre med bold og uden bold. Det viser han rigtig tydeligt ude på banen, når vi træner,” siger Jesper Hansen.

”Så alle har en klar rolle for, hvordan de skal gøre i de forskellig­e situatione­r. Og når folk ved det, så bliver det også nemmere at præstere. Så følger modet og troen på, at vi kan. Samtidig har det avlet selvtillid, når vi har fået de gode resultater, vi har.”

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Uwe Rösler var kisteglad og hoppede og dansede, da AGF udlignede mod FC Nordsjælla­nd. Den tyske træner og hans spillere jagter søndag en stor skalp i Parken, hvor FC København stiller til kamp i decimeret tilstand med karantæner og skader på adskillige pladser.
FOTO: CLAUS BONNERUP Uwe Rösler var kisteglad og hoppede og dansede, da AGF udlignede mod FC Nordsjælla­nd. Den tyske træner og hans spillere jagter søndag en stor skalp i Parken, hvor FC København stiller til kamp i decimeret tilstand med karantæner og skader på adskillige pladser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark