Ekstra Bladet - Tipsbladet

SALG OG FORSTÆRKNI­NGER

-

er det blevet til i sæsonen, og mens AGF helt sikkert skal have spillere til rotationsr­oller, kan det være, midtbanesp­illeren vil mere med 18 måneder til kontraktud­løb.

Eric Kahl

Det er lige på vippen at nævne Kahl her, men svenskeren er lige nu kommet i klemme i Gift Links' succes, og en så dyr spiller skal ikke ryge ind og ud af startopsti­llingen.

Selvfølgel­ig er Kahl en skøn spiller at have gående, og han har været på banen i alle ligakampe i sæsonen på nær én, men det er nok til, at vi her holder ham på observatio­nslisten.

Benjamin Hvidt

Han forlængede til sommeren 2025 men blev straks efter igen skadet i begyndelse­n af året. Hvidt har været særdeles uheldig med alvorlige skader, efter han fik et gennembrud i AGF og Superligae­n i sæsonen 2019/20.

Karrieren skal muligvis spilles i gang igen andetsteds, eksempelvi­s på en kort lejeaftale, når han forhåbentl­ig snart kommer i omdrejning­er.

Fast aftale med Felix Beijmo

Han har set god ud, siden AGF lejede ham i Malmö FF i januar, og det er helt oplagt, at den 25-årige svensker fortsætter på en fast aftale i næste sæson. Prisen er ikke høj med tanke på, at kontrakten med MFF udløber til nytår.

Fast aftale med Mikkel Duelund

Det er jo den helt store nøgle til AGF's offensiv, der her gemmer sig i form af en potentielt særdeles komplicere­t forhandlin­g.

Duelund er tydeligvis en spiller, AGF kan bruge, og som får offensiven til at glide bedre og holdkammer­aterne til at stråle yderligere.

Den slags offensive midtbanesp­illere med en opvækst i det nordlige Århus og med familien på stadion i Marselisbo­rgskoven findes der ikke vildt mange af, og det skulle være mærkeligt, hvis ikke AGF lægger sig i selen for at få en kontrakt med Duelund, der meget tydeligt har meddelt, at han helst fortsætter karrieren i Århus.

Nøglen bliver, hvordan Dynamo Kijev forholder sig til kontrakten med Mikkel Duelund og til AGF.

Et angrebsalt­ernativ til Mortensen

Sigurd Haugen er pågående, men det er synd at sige, at han har væltet Superligae­n med sin målfarligh­ed.

Så AGF skal på markedet igen efter en angriber, og med Jelle Duins sandsynlig­e afgang nok også to, hvilket passende kunne være i form af en klassisk stor-og-enhurtig kombinatio­n.

Ny stopper efter Bisseck

Rygterne går om Lyngbys Lucas Hey, og listen med muligheder indeholder flere navne. Med AGF's store ambitioner in mente bliver det ikke en intern løsning – der skal findes en stærk midtstoppe­r, og man skal nok også passe på med at konkludere, at det absolut skal være en ung spiller som Bisseck. Bare der er nok salgsbare spillere på banen for AGF, tilskriver ingen regler, at det absolut skal være i forsvaret, at man spiller med de unge salgsemner, så en erfaren stopper er også en mulighed i Århus.

En backup til Nicolai Poulsen

Nicolai Poulsen fylder 30 år til august, og mon ikke Uwe Rösler kan se ham fortsætte i Århus i adskillige sæsoner endnu. Men AGF mangler nok en gardering på den plads, og det kunne passende være en yngre spiller, der enten kan dække oprydder-positionen og hjælpe til i forsvaret, eller en spiller, der både kan anvendes på Poulsens sekser-plads eller nogle meter længere fremme som otter.

En målscorer til

Er det ikke bare den angriber, vi nævnte lige før?

Jo, til dels, og så alligevel ikke.

For AGF mangler tydeligvis mål fra andre positioner end Patrick Mortensens, og en ny angriber kommer jo næppe til at spille fra start i partnerska­b med veteranen.

Så der skal mål til fra midtbanen, og hvis der ryger en masse lækre euro i kassen fra et salg af Yann Aurel Bisseck, kræver det ikke en vild fantasi at se for sig, at AGF også går efter en kant eller en mere central midtbanesp­iller, der beviseligt kan score mål.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark