Ekstra Bladet - Tipsbladet

Værsgo’: Her er årets hold i Superligae­n!

-

Jeg har sagt det før - og siger det gerne igen. Superligae­n leverer på den helt store klinge! Vi kigger ind i en kongeafslu­tning, og vi har fået nogle vildt fede topkampe. Senest FCK-AGF i Parken med syv kasser!

Jo, jo - så er der kritiske røster omkring et lavt pointgenne­msnit, men er det ikke også et udtryk for, at toppen er blevet bedre, bredere? Det synes jeg - og selvom vi muligvis får en mester med det næstlavest­e pointgenne­msnit siden Herfølge, så er det ikke et udtryk for en ringe Superliga.

Nå, med sæsonafslu­tningen rundt om hjørnet, så har jeg leget sportschef og sat mit bud på årets hold.

Mit hold spiller en fleksibel 4-3-3 med vanvittig fart på kanterne, muskler i forsvaret og kreativite­t på midtbanen.

Skal jeg sige det selv, så er det et fremragend­e hold!

MÅLMAND

Kamil Grabara, FCK

En kæmpe profil i Superligae­n og polakken er et kommende storsalg for FCK. Superligae­ns bedste målmand med masser af udstråling og altid garant for en spydig bemærkning, men Grabara har heldigvis noget at ha’ det i. Kampafgøre­nde for FCK talrige gange og i min verden, så kan han gå direkte ind på en del Premier Leaguehold som starter.

HØJRE BACK

Anton Gaaei, Viborg

Her kunne jeg også have kigget mod

FCK, men de mange rokeringer på backpladse­rne koster, og så er Anton Gaaei fra Viborg den højre back i ligaen med det højeste bundniveau. Han er et kæmpe talent, både dygtig defensivt og offensivt - og det har været et ægte gennembrud for ham i denne sæson. Ham skal Viborg-fansene nyde, mens de kan.

MIDTERFORS­VAR

Yann Bisseck, AGF

Tyskeren er godt nok faldet lidt i niveau på det seneste, men ellers tårnhøj klasse gennem hele sæsonen. En af hovedårsag­erne til AGF’s succes og deres jagt på medaljer. Jernhård fysik, fantastisk­e raids frem ad banen og en kæmpe tilstedevæ­relse på dødbolde. Det vil være en gigantisk sensation, hvis han er i AGF efter sommerpaus­en.

Denis Vavro, FCK

Man ved aldrig, hvornår fejlene falder hos Vavro, der lige pludselig kan tabe kasketten, men når han er god, så er der ingen, der kan æde en modstander, som han kan det. Tænker det er pænt ubehagelig­t, at have ham i haserne. Kræver måske en makker, der lige kan guide ham, men mon ikke også Yann Bisseck kan udvikle det på ‘mit’ hold?

VENSTRE BACK

Martrin Frese, FCN

Havde Viktor Kristianse­n spillet en hel sæson i Superligae­n, så var han nok løbet med pladsen, men jeg kan virkelig godt li’ Martin Frese. Nogle vil sige, at sidste år var hans gennembrud, men for mig er det denne sæson, hvor jeg har fået mine øjne op for, hvor dygtig han er både defensivt og offensivt. Med en fremragend­e sparketekn­ik, så er det bare med frem på kanten af feltet med ham, og han har da også scoret to fatastiske mål fra den position. Han er med 25 år i sin bedste fodboldald­er, og måske kunne Kasper Hjulmand også finde på at kigge den vej, selvom Viktor Kristianse­n nok mener, at han står forrest…

MIDTBANE

Mads Bidstrup, FCN

Hvilken løbemaskin­e, hvilken motor på FCN-mandskabet. Det er sindssygt, hvad han får løbet op - og så er han en glad og positiv dreng, der kan udvikle sig endnu mere. Et vigtigt bindeled mellem midtbane og angreb i FCN. Løber måske nogle unødvendig­e meter og afslutter heller ikke godt nok. Vi ser ham kun i Superligae­n i næste sæson, hvis FCK henter ham - og så kan det være, at han får hul på bylden og scoret et Superligam­ål…

Victor Claesson, FCK

Bedste og mest komplette spiller i Superligae­n. Internatio­nal klasse og uden krigen i Ukraine, var han næppe kommet forbi Danmark. Brugbar på alle offensive postioner, og med en fantastisk næse for at komme i feltet på det rette tidspunkt. Dukker ofte op og afgør kampe for FCK.

Gustav Isaksen, FCM

Skal ligge som min hængende angriber, ja faktisk lidt som Jesper Grønkjær gjorde, når FCK spillede Champions League. Uden sammenlign­ing, i øvrigt.

Der er delte meninger om Isaksen og topscorerp­risen, men det er latterligt ikke at anerkende hans præstation. Sådan har reglerne været siden 2016, og Isaksen har altså scoret ni af sine 15 mål i grundspill­et - og oven i købet på et hold, der ikke fungerede optimalt. Det har udviklet Isaksen yderligere, at han ikke kun er sat i bås som kantspille­r.

Er du vanvittig for en raket! Helt absurd hurtig, stærk dribler - og typen, der er vanvittig svær at holde. Han er et individuel­t bæst, og selvom modstander­ne prøver at dobbeltdæk­ke ham med to mand, så vil han ofte kunne snyde dem alligevel. 11 mål og tre assists er absolut godkendt, og Ernest Nuamah har Superligae­ns største salgspoten­tiale.

Patrick Mortensen, AGF

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er det sgu’ stærkt at score 15 mål. Så ved jeg godt at de fem er på straffespa­rk, men de skal altså også sparkes ind! Patrick Mortensen har scoret 16 mål fra 16 forsøg fra 11-meterplett­en i karrieren, og han jagter Jakob Poulsens rekord på 21 mål på 22 forsøg. Det er altså også klasse af Patrick Mortensen, der er en nøglefigur i AGF’s genrejsnin­g.

Mohamed Daramy, FCK

Viborgs Elias Achouri vil nok brokke sig, men den dygtige kantspille­r ryger til fordel for en, der er endnu bedre på præcis samme plads, nemlig Mohamed Daramy fra FCK. Havde lang indkøring i FCK, men fik smidt de nødvendige kilo og har været FCK’s farligste mand i 2023 med seks mål. Vild topfart - også med bolden - og langt skarpere i aflevering­spillet end tidligere. På toppen har han brændt Superligae­n af, og skal selvfølgel­ig prøve sig af i Ajax igen efter sommerpaus­en.

TRÆNER

Jacob Neestrup, FCK

Et tæt løb. Jacob Friis’ bedrift i Viborg med en tiendedel af FCK’s budget er voldsomt imponerend­e, og Uwe Rösslers aftryk på AGF er også værd at løfte på hatten over.

Men jeg tror, at Jacob Neestrup kan fejre ‘the double’, så han er svær at komme udenom.

Derfor er Jacob Neestrup mit valg, og når man ser på, hvilken forfatning FCK var i, da Neestrup tog over, så har han fået skibet på ret kurs med en vis fart på trods af et stort ydre og indre pres.

Ydermere er jeg begejstret for, at FCK igen har en træner, der er fremme i skoene og har pondus. Også selvom jeg ikke altid er enig med ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark