Ekstra Bladet - Tipsbladet

DET SIGER DE OM PROJEKTET

-

”Der har været små undersøgel­ser af muligheden for, at Right To Dream skulle ind i England. Men det viste sig at være for besværligt at gøre på det tidspunkt. Så må vi se, hvordan tingene udvikler sig. Men vi har hænderne helt fulde i de kommende år, og det er vigtigt, at vi ikke gaber over mere, end vi kan klare.”

”Det er derfor, vi kalder det for søsterklub­ber. Der var samme udfordring i Ghana, da Right To Dream købte FC Nordsjælla­nd. Så var man i Ghana nervøs for, at man ville blive nedpriorit­eret på manpower og talentudvi­kling, fordi alt nu skulle handle om FC Nordsjælla­nd, der jo er en klub og ikke et akademi. Der har Tom Vernon og bestyrelse­n bevist, at de er deres ansvar bevidst og tænker på alle, og at der stadig er 100 procent fokus på arbejdet i akademiet i Ghana. Det er betryggend­e.”

”Vi glemmer ofte, at unge mennesker som Simon Adingra, Adamo Nagalo, Isaac Atanga og Abdul Mumin alle var et halvt til et helt år på FCN’s akademi. Hvis ikke vi har tid til at give dem den mulighed, så vil mange karrierer og flotte transfers gå tabt. Men to klubakadem­ier i organisati­onen, vil vi bevare og måske endda forbedre de muligheder vi har, for at give vores talentfuld­e spillere tid nok til at vokse sig ind i deres potentiale.”

Kieran Maguire,

”Det er ekstremt svært for en 'disruptor', som Right To Dream ville være, når enhver halvgod spiller allerede bliver spottet i en tidlig alder i England. Vi ved, at 99,8 procent af akademispi­llerne ikke slår til, og hvordan er det, man vil tilbyde et alternativ til storklubbe­r som Manchester City, Liverpool eller Chelsea, hvor sidstnævnt­e i dag har akademier i hele Storbritan­nien?”

”Klubberne i MLS har traditione­lt fokuseret mere på at tjene penge end at udvikle talenter. De har ikke et transferma­rked indarbejde­t i klubfodbol­d på samme måde, som vi har i Europa. Den der idé med at identifice­re og udvikle talenter for at sælge dem videre er slet ikke lige så indgroet i fodbold i USA, som den er i Europa.”

”Og indsamling­en af data og scouting er, rent ud sagt, meget amatøragti­g i USA. Så der er en klar mulighed for nogen, der går ind med en langsigtet strategi og har tålmodighe­den til at udvikle de her talenter. Hvis den talentudvi­kling for alvor tager fart, kan San Diego bliver en meget dominerend­e kraft i USA. De kan virkelig stå med en stor konkurrenc­efordel på det her felt.”

Jesper Jørgensen,

”Det ville jo være torskedumt at ødelægge et af de bedste akademier i Europa. I forhold til transferma­rkedet virker det her MLS-projekt i San Diego nærmere til også at handle om, at den her salgsmaski­ne, som FC Nordsjælla­nd er, skal optimeres og boostes yderligere.”

Med offentligg­ørelsen af, at FC Nordsjælla­nd får en samarbejds­klub i San Diego, går rekrutteri­ngen for alvor i gang. Tom Vernons Right To Dream-organisati­on står så at sige for softwaren i den nye klub i San Diego. Og man er i fuld sving med at finde en teknisk direktør og en sportschef, hvorefter disse nye folk sammen med RTD-folkene finder en cheftræner, ligesom der også ligger et væld af andre ansættelse­r forude.

Da Flemming Pedersen i slutningen af sidste uge uddybede planerne for den nye klub og det store, udvidede samarbejde, var den tidligere FCN-cheftræner blandt andet inde på, at der meget muligt kan komme folk til San Diego, der allerede har været trænere, ledere eller spillere i FCN eller andetsteds i Right To Dream.

Listen af mulige nye folk skal være meget lang og indeholder selvsagt også folk, der ikke har haft noget som helst at gøre med FC Nordsjælla­nd eller RTD før. Her er nogle af dem, der kunne være i kikkerten eller kunne komme det.

Hvad? Hvem?

Tanken er ikke så absurd, som den lyder. Juan Mata er en af folkene bag Common Goal-projektet om at give en procent af lønnen til velgørende formål, et projekt der også er stort blandt FCNfolk. Mata er en, man taler med i RTD, og som profil vil han passe helt perfekt.

Skal han ikke sælges til udlandet for 50100 millioner kroner? Tanken er da nærliggend­e, men med et kontraktud­løb allerede om halvandet år, lige når førstehold­et i San Diego skal til at samles, kunne det faktisk godt give mening at have ivorianere­n i MLS som en kobling til RTD og FCN. Om Diomande selv vil er selvfølgel­ig et åbent spørgsmål.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ??
FOTO: GETTY IMAGES
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Flemming Pedersen ville selv over i en rolle som teknisk direktør i Right To Dream og havde flere år i forvejen i interviews varslet, at han ikke skulle være cheftræner i hverken 10 eller 20 år. Nu skal Pedersen og kollegerne være med til at starte en helt ny klub fra bunden.
FOTO: GETTY IMAGES Flemming Pedersen ville selv over i en rolle som teknisk direktør i Right To Dream og havde flere år i forvejen i interviews varslet, at han ikke skulle være cheftræner i hverken 10 eller 20 år. Nu skal Pedersen og kollegerne være med til at starte en helt ny klub fra bunden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark