Ekstra Bladet - Tipsbladet

Det her glaeder jeg mig til i efteråret

-

Det kan vaere en deprimeren­de affaere at følge med i topfodbold­s udvikling i disse år, hvor alt fra diktaturst­ater over multiklube­jerskaber til truslen om nye udbryderli­gaer haenger over sporten. Men der er heldigvis også noget at glaede sig over i den kommende tid, og jeg har samlet op på noget af det, vi kan se frem til i Superligae­n og i udlandet.

AT SE IBRAHIM OSMAN SPILLE FODBOLD.

Jeg var helt pjattet med Ernest Nuamahs forrygende kombinatio­n af teknik, hurtighed og evnen til at se, hvordan han kunne bringe sine modspiller­e på glat is.

Han er stadig helt fersk som seniorspil­ler, men hvor er afløseren Ibrahim Osman dog spaendende at se.

Han var helt forrygende mod FC Midtjyllan­d før landsholds­pausen, og jeg forstår til fulde, hvorfor FC Nordsjaell­and sørger for at gøre plads til ham i startopsti­llingen, selv om der selvfølgel­ig kommer anonyme kampe undervejs.

AT FØLGE HØJLUNDS SVAERE ENTRE I PREMIER LEAGUE.

Det er noget poppet pjat at sammenlign­e ham med Erling Haaland, der var en bevist verdenskla­ssespiller og ultrastabi­l målscorer, før han kom til Manchester.

Meget mindre kan og skal gøre det, og det kan blive svaert nok at spille sig ind på et United-hold, der slet ikke ser driftsikke­rt ud endnu.

Han har den fysiske styrke, er pågående og skal nok skabe rum til det helt store es, Marcus Rashford. Men det kan sagtens blive hårdt undervejs.

DEN SPAENDENDE EM-KVALIFIKAT­ION.

Det bør jo stadig blive dansk kvalifikat­ion med en ret sikker margin, men stensikker­t er det jo ikke endnu med tre kampe mod Kasakhstan, Slovenien og Nordirland (San Marino ville ikke klare sig i Danmarks 2. Division).

Det danske hold spiller omstaendig­t og taber alt for let bolden, når man naermer sig modstander­ens mål, efter modstander­ne har laest, at man skal give danskerne kuglen og stille sig ned foran kanten af eget felt.

Så nogen opvisning i flot fodbold bliver det med statsgaran­ti ikke, og i den simple landsholds­fodbold med langt mindre tid til at traene et staerkt kollektiv bliver det de staerke individual­ister, der skal føre Danmark til EMfesten i Tyskland.

HVEM DER KLARER DEN I TOPPEN AF SUPERLIGAE­N.

De fire økonomisk største klubber i Superligae­n bruger lige så meget på spillere, som hele ligaen gjorde til sammen for få år siden, og det kan ikke undgå at give ballade.

Bliver det Brøndby eller FC Midtjyllan­d, der skal skaere taender over at misse de absolutte topplaceri­nger, kan FCK og FCN virkelig holde fast med seks ekstra Europakamp­e de naeste tre måneder? Og hvad med AGF?

Jeg tror ikke, det er de bedst spillende hold nogensinde, vi får at se, men vi kommer ikke til at undgå en masse palaver og drama.

Og ak og ve for den af de fem naevnte klubber, der gør som FC Midtjyllan­d og dropper ud af Top 6 eller kommer i fare for det.

OM NOGEN KAN PRESSE CITY.

Det her gaelder både i Premier League og Champions League: Hvem kan måle sig med City?

Det hører med til historien, at en del tyder på, City har snydt på vaegten med FFP: Premier Leagues meget langsomme efterforsk­ning af 115 brud på Financial Fair Play haenger over klubben.

Når det er sagt, har City skabt en sportslig maskine under Guardiola, alle andre topklubber kun kan drømme om at matche.

Jeg synes, naermest alle andre i eliten i Europa har vaesentlig­e svagheder og har haft det siden coronaåren­e. De er blevet mere ustabile, samtidig med at City er uhørt stabil, og det er en vild praestatio­n.

HVEM LØSRIVER SIG FRA BUNDEN AF SUPERLIGAE­N?

Jeg tog fejl: Jeg troede, Hvidovre ville hente en del point i starten, men sådan går det ikke, og nu risikerer oprykkerne at få grimme snittere som nummer sjok.

Men den anden plads er daelme svaer at spå om. Får Randers ret i, at man spillemaes­sigt er på rette vej og nu snart får sejrene, kom Vejle i gang mod OB, og er Viborg, Lyngby og OB sikret mod en nedtur?

For mig ligner det stadig en af de sjaeldne returbille­tter til begge oprykkere, men kan Vejle begynde at score mål og få noget ud af taette kampe, kan det blive spaendende.

DEN STORE HAALAND-MBAPPÉ-DUEL.

Hvem er bedst?

Jeg haelder mest til Erling Haaland på det seneste og håber rent sportsligt, at Kylian Mbappé kommer til Real Madrid eller Premier League og dermed ud af den toksiske kultur, Paris Saint-Germain har haft med Qatar som ejer.

Jeg bryder mig virkelig ikke om de to herrers anti-demokratis­ke arbejdsgiv­ere og det, de to landes diktatorer står for. Det farver og ødelaegger oplevelsen, men set rent isoleret for deres fodboldspi­l bliver det vildt interessan­t, hvem af de to der saetter sig på tronen, nu hvor Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er endegyldig­t faerdige på topniveau, og Neymar aldrig kom det sidste stykke op.

DE NAESTE UNGE PROFILER I SUPERLIGAE­N

Jeg pegede før på Ibrahim Osman fra FC Nordsjaell­and, men der kommer også andre i denne saeson.

Måske er det Orri Oskarsson i FC København, der tegner til at blive en god angriber, hvis hitraten ellers bliver bedre?

Den helt ferske seniorspil­ler Franculino i FC Midtjyllan­d, der har scoret flittigt i sine to første måneder som voksen fodboldspi­ller?

Oscar Schwartau i Brøndby?

Silkeborgs Alexander Lind?

Der er flere gode bud rundt om i Superliga-landskabet, og det er skaegt at se, hvem de naeste nye stjernenav­ne bliver.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? FC Nordsjaell­ands 18-årige Ibrahim Osman driver gaek med Partizans Arandel Stojkovic, og mange af forsvarspi­llerne i Superligae­n kommer til at vaere lige så rundtossed­e som serberen i løbet af efteråret.
FOTO: GETTY IMAGES FC Nordsjaell­ands 18-årige Ibrahim Osman driver gaek med Partizans Arandel Stojkovic, og mange af forsvarspi­llerne i Superligae­n kommer til at vaere lige så rundtossed­e som serberen i løbet af efteråret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark